Hamburger met gegrilde courgette en avocadosaus

Hamburger met gegrilde courgette en avocadosaus

Een lekkere hamburger dat kan er bij iedereen wel in vermoed ik. Ik leg de nadruk wel op een lekkere hamburger. Niet zo eentje met smaakloos vlees en met veel te veel saus. Als ik een hamburger eet dan moet ie het echt waard zijn met een lekkere smaakvolle burger, de nodige groentjes en een lekker sausje. Awel, deze hamburger met gegrilde courgette en avocadosaus is het echt helemaal waard. Dit is smullen om echt duimen en vingers af te likken!

Hamburger met gegrilde courgette en avocadosaus
Hamburger met gegrilde courgette en avocadosaus
Hamburger met gegrilde courgette en avocadosaus

De burger wordt goed op smaak gebracht met kruiden afkomstig uit met moestuin en ook de courgette komt uit onze moestuin. Echt super om met je eigen geteelde groenten en kruiden aan de slag te gaan. Gewoon al ze zien groeien is super fascinerend en om ze dan vol trots te oogsten en te verwerken in een receptje. Momenteel zitten we volop in de courgette, bieten, sla en spinazie tijd maar ook de eerste tomaatjes, paprika’s en aubergine komen al piepen. Dus stay tuned voor de nodige moestuin updates 🙂 en hopelijk kan ik jullie nog veel inspireren met receptjes gemaakt met groentjes uit de eigen moestuin.

Ingredienten hamburger (4 personen)

  • 500gr gehakt
  • 1 ei
  • 40gr panko (of paneermeel)
  • 2el fijngehakte bieslook
  • 2el fijngehakte peterselie
  • 1/2el dragon (vers of gedroogd)
  • 1 harissa (of chilisaus)
  • 4 sneetjes kaas (bijvoorbeeld cheddar)
  • 2 courgettes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Sla
  • Optioneel om te serveren : zoete aardappel frietjes

Ingredienten avocadosaus

  • 2 avocado’s
  • 4el griekse yoghurt
  • 1/2 sjalot
  • 1tl dragon (vers of gedroogd)
  • 1el peterselie
  • 1el bieslook
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Begin met het maken van de hamburgers
Meng het gehakt met het ei, panko (of paneermeel), peterselie, bieslook, dragon, harissa, peper en zout. Meng goed en vorm er 4 burgers van.
Laat de burgers opstijven in de koelkast terwijl je de saus maakt en de courgette grilt.

Maak ondertussen de avocadosaus.
Doe alle ingredienten van de saus in een blender en mix tot een gladde saus. Proef even en voeg eventueel nog wat extra zout toe.

Snij de courgettes in dunne plakjes.
Verhit een (grill)pan met een beetje olijfolie
Wrijf de plakjes in met een beetje olijfolie en kruid met een beetje peper en zout. Grill de plakjes courgette even kort in de pan. Haal uit de pan zet even opzij.

Snij de hamburgerbroodjes open en grill de broodjes even kort in de hete pan. Haal uit de pan en zet even opzij.

Doe nog een scheutje olijfolie of margarine/boter in dezelfde pan en bak hierin de hamburgers mooi gaar en goudbruin aan beide kanten. Leg de laatste minuut een plakje kaas op de burgers zodat deze een beetje kan smelten.

Wrijf de broodjes in met een beetje avocadosaus. Beleg met de burger, gegrilde courgette en wat sla.

Serveer direct met eventueel zoete aardappel frietjes.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.