Een lekkere hamburger dat kan er bij iedereen wel in vermoed ik. Ik leg de nadruk wel op een lekkere hamburger. Niet zo eentje met smaakloos vlees en met veel te veel saus. Als ik een hamburger eet dan moet ie het echt waard zijn met een lekkere smaakvolle burger, de nodige groentjes en een lekker sausje. Awel, deze hamburger met gegrilde courgette en avocadosaus is het echt helemaal waard. Dit is smullen om echt duimen en vingers af te likken!



De burger wordt goed op smaak gebracht met kruiden afkomstig uit met moestuin en ook de courgette komt uit onze moestuin. Echt super om met je eigen geteelde groenten en kruiden aan de slag te gaan. Gewoon al ze zien groeien is super fascinerend en om ze dan vol trots te oogsten en te verwerken in een receptje. Momenteel zitten we volop in de courgette, bieten, sla en spinazie tijd maar ook de eerste tomaatjes, paprika’s en aubergine komen al piepen. Dus stay tuned voor de nodige moestuin updates š en hopelijk kan ik jullie nog veel inspireren met receptjes gemaakt met groentjes uit de eigen moestuin.
Ingredienten hamburger (4 personen)
- 500gr gehakt
- 1 ei
- 40gr panko (of paneermeel)
- 2el fijngehakte bieslook
- 2el fijngehakte peterselie
- 1/2el dragon (vers of gedroogd)
- 1 harissa (of chilisaus)
- 4 sneetjes kaas (bijvoorbeeld cheddar)
- 2 courgettes
- Olijfolie
- Peper en zout
- 4 hamburgerbroodjes
- Sla
- Optioneel om te serveren : zoete aardappel frietjes
Ingredienten avocadosaus
- 2 avocado’s
- 4el griekse yoghurt
- 1/2 sjalot
- 1tl dragon (vers of gedroogd)
- 1el peterselie
- 1el bieslook
- Peper en zout
Bereidingswijze
Begin met het maken van de hamburgers
Meng het gehakt met het ei, panko (of paneermeel), peterselie, bieslook, dragon, harissa, peper en zout. Meng goed en vorm er 4 burgers van.
Laat de burgers opstijven in de koelkast terwijl je de saus maakt en de courgette grilt.
Maak ondertussen de avocadosaus.
Doe alle ingredienten van de saus in een blender en mix tot een gladde saus. Proef even en voeg eventueel nog wat extra zout toe.
Snij de courgettes in dunne plakjes.
Verhit een (grill)pan met een beetje olijfolie
Wrijf de plakjes in met een beetje olijfolie en kruid met een beetje peper en zout. Grill de plakjes courgette even kort in de pan. Haal uit de pan zet even opzij.
Snij de hamburgerbroodjes open en grill de broodjes even kort in de hete pan. Haal uit de pan en zet even opzij.
Doe nog een scheutje olijfolie of margarine/boter in dezelfde pan en bak hierin de hamburgers mooi gaar en goudbruin aan beide kanten. Leg de laatste minuut een plakje kaas op de burgers zodat deze een beetje kan smelten.
Wrijf de broodjes in met een beetje avocadosaus. Beleg met de burger, gegrilde courgette en wat sla.
Serveer direct met eventueel zoete aardappel frietjes.
Smakelijk!