Groente lasagne

Groente lasagne

Lasagne, altijd een topper bij zowel groot als klein!
Niet het lichtste gerecht dat er bestaat en vraagt meestal wel wat werk en afwas als je hem zelf wilt maken. Deze groente lasagne vraagt een pak minder werk en afwas, hij is ook 100% vegetarisch, er zit zelfs geen pasta in verwerkt. Enkel maar groenten,kaas en 100% yumminess!
Een receptje dat je trouwens al makkelijk één dag op voorhand kan voorbereiden en de volgende dag hoef je hem gewoon maar af te bakken.
En heb je net zoals mij zo iemand thuis rondlopen die echt vlees wilt bij zijn maaltijd, wel dan bak je er gewoon apart een stuk vlees bij. En iedereen is tevreden ;-).

Waar bestaat deze groente lasagne dan uit? Wel, je hebt een laagje geroosterde aubergine, courgette, tomaat, mozzarella en een simpele tomatensaus met wat ricotta om het lekker romig te maken.

Groente lasagne

Ingrediënten (4 personen)

 • 3 aubergines
 • 1 courgette
 • 4 tomaten
 • 2 bolletjes mozzarella
 • 1 ui
 • 1 teentje look
 • 800gr passata
 • 1kl oregano (gedroogd)
 • 1tl basilicum (gedroogd)
 • 1/2tl tijm (gedroogd)
 • 1kl suiker
 • 100gr ricotta
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingswijze

Begin met het grillen van de groenten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat/rooster met bakpapier.
Snij de aubergine en courgette in dunne plakjes en leg op de beklede bakplaat. (Je zal dit waarschijnlijk in porties moet bakken of gebruik een tweede bakplaat als je deze hebt). Wrijf de groenten goed in met olijfolie en kruid met peper en zout.
Grill de groenten ongeveer 12 a 15min tot ze zacht zijn en haal dan uit de oven.

Terwijl de groenten in de oven staan te bakken, kan je de tomatensaus maken.
Hak hiervoor de ui en look fijn.
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en stoof hierin de ui mooi glazig (roer regelmatig – laat de ui niet bruin worden). Voeg dan de look toe en laat nog 1min meebakken.
Voeg de passata toe samen met de gedroogde oregano, tijm, basilicum, suiker, peper en zout. Meng goed en laat 10min zachtjes sudderen.
Voeg op het laatste de ricotta toe, roer tot een mooie gladde saus en haal dan van het vuur.

Snij de tomaten en mozzarella in dunne schijfjes.

Neem een ovenschaal en bedek de bodem met wat tomatensaus.
Leg dan een laagje geroosterde aubergine gevolgd door de courgette, plakjes tomaat en plakjes mozzarella.
Lepel hierover terug wat saus en maak terug laagjes aubergine, courgette en tomaat. Verdeel hierover de resterende saus en werk af met de resterende mozzarella.

Al deze stappen kan je makkelijk al één dag op voorhand doen.

Zet de lasagne ongeveer 30 a 4Omin in de oven (180 graden).

Haal uit de oven en serveer direct

Smakelijk !

Groente lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.