Gourmet Hotdog met mais, ananas en bacon

goutmet hotdog

Gourmet hotdogs is één van de trends van de afgelopen maanden. Geen gewone hotdogs meer met een simpele worst tussen een broodje afgewerkt met een ruime hoeveelheid mosterd, mayonaise of ketchup … nee hotdogs worden naar een iets hoger “culinair” niveau gebracht.

goutmet hotdog
De grondlegger van dit fenomeen in Belgie is toch wel “mijn idool” Jeroen Meus. Sinds kort heeft hij een hotdog restaurant “Wurst” geopend in Leuven. Met dit concept stond hij ook op Werchter en wat een succes … Lag het aan zijn bekendheid? Of zijn de mensen een gewone saaie hotdog beu?
Het zal wel een combinatie van beide zijn.

Omdat Leuven niet bij de deur is, ben ik er spijtig genoeg nog niet geraakt dus heb ik zelf maar geprobeerd om een hotdog te pimpen. Hij is misschien niet zo culinair hoogstaand als die van Jeroen maar hij is wel heel lekker zonder al te vettig te zijn met simpele alledaagse ingredienten.

goutmet hotdog

Ingrediënten hotdogs (2 personen)

 • 2 kippenworsten*
 • 60ml ketjap of sojasaus
 • 1 teentje look (fijngehakt)
 • 2el limoensap
 • 2el honing
 • 2 broodjes / sandwiches
 • olijfolie

Ingrediënten afwerking

 • 1/4 verse ananas
 • 100gr mais (ik gebruikte jonge mais van Hak)
 • gember (ongeveer 5gr)
 • 100gr bacon

Bereidingswijze hotdog

Meng de ketjap, fijngehakte look, limoensap en honing

Doe enkele inkepingen in de worsten (snij ze niet helemaal door) en wrijf de worsten in met de marinade.
Je moet nog wat overhouden van de marinade voor bij het mais-bacon-ananas mengeling.

Laat de worsten 30 a 60min marineren in de koelkast.

goutmet hotdog

Verhit een pan of grillpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de worsten gaar. Ik begin met een heel hete pan zodat de buitenkant mooi wordt gegrild en zet daarna het vuur zacht zodat ze binnenin zachtjes kunnen garen.
Ondertussen kan je het mais-bacon-ananas mengsel maken.

Bereidingswijze afwerking

Verhit een pan (zonder vetstof) en bak hierin de bacon even aan. Zet daarna even opzij.

Verwijder de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Hak de gember fijn.
Giet de mais in vergiet en spoel even met koud water.

Doe de gember, mais en ananasblokjes in een stoofpotje en laat dit zachtjes opwarmen (ongeveer 10min) zodat de ananas zachter wordt. Probeer wel regelmatig te roeren.

Als de worsten bijna klaar zijn, haal dan het stoofpotje met het mais-bacon-ananas mengeling van het vuur. Voeg hierbij de bacon en 3 a 4el van de marinade, meng even goed.

Snij de broodjes open, leg hiertussen de worst en lepel hierop een beetje van het mais-bacon-ananas mengeling.

En nu aanvallen !!!

*Ik heb voor deze hotdogs kippenworsten gebruikt omdat ik deze nu eenmaal liever eet maar je kan ook gewoon varkensworsten gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.