Wil je een snel, gezond en glutenvrij gerechtje op tafel toveren? Dan is deze quiche met een bodem op basis van amandelmeel echt iets voor jou. In minder dan een uur heb je deze heerlijke quiche klaar.
Ingrediënten Quichebodem
- 220gr amandelmeel
- 80ml olijfolie
- 20ml water
- Peper en zout
Ingrediënten vulling
- 1 prei
- 50gr baconreepjes
- 5 eieren
- 1/2 appel
- Olijfolie
- Peper en zout
- Optioneel : geraspte kaas voor korstje
Bereidingswijze bodem
Verwarm de oven voor op 200 graden.Doe het amandelmeel, olijfolie, water in een kom en meng dit goed. Kruid met peper en zout.
Verdeel het deeg over de taartvorm met je handen.
Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 a 20min.
Ondertussen kan je de vulling voorbereiden.
Bereidingswijze vulling
Was en snij de prei in ringen. Verhit een pot met een scheutje olijfolie en bak de prei ongeveer 5min. Kruid de prei met peper en zout.
Breek de eieren in een mengkom en kruid met peper en zout. Klop de eieren even los.
Snij de appel in dunne plakjes
Afwerking quiche
Haal de quichebodem uit de oven na 15 a 20min bakken. Laat de oven op 200graden staan.
Schep eerst de prei op de bodem van de quiche. Strooi daarna de baconreepjes hierover. Giet dan het eimengsel hierover. Werk af met de plakjes appel en optioneel kan je hiervoor nog wat geraspte kaas strooien voor een mooi goudbruin korstje.
Zet de gevulde quiche in de oven en laat ongeveer 30min bakken of totdat de binnenkant gaar is.
Laat het smaken