Frittata met radijsjes, asperges en lente-ui

Lente frittata-1

Aangezien de boyfriend een hele week op zakenreis is, wordt dit voor mij een heel gezonde en makkelijke week met veel tijd om te sporten en bloggen. Ik ga dus amper de tijd hebben om hem te missen, of toch een beetje (een beetje veel 🙂 )
Makkelijk en gezond, dat is het thema deze week en dat wil niet zeggen dat ik de komende dagen op slaatjes ga leven. Integendeel, slaatjes komen er deze week zelfs niet in.
Wat wel?
Er staat onder andere zoete aardappel gevuld met quinoa en spinazie op het menu, courgettenoedels en deze heerlijke lente frittata.

Frittata met radijsjes, asperges en lente-ui

Als het snel, makkelijk en voedzaam dient te zijn dan grijp ik vaak naar een quiche, omelet of een frittata. Je hoeft gewoon groentjes in een bakvorm verdelen, overgieten met een eiermengsel en afbakken maar. Serveer met een slaatje of toast en hupsakee klaar!
Voor deze frittata gebruik ik enkele lekkere lentegroentjes zoals radijsjes, asperges, erwtjes en lente-ui daarover een eiermengsel met Parmezaanse kaas en zeste van citroen. HEERLIJK!

Frittata met radijsjes, asperges en lente-ui

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 handvol radijsjes
  • 4 groene asperges
  • 4 witte asperges
  • 100gr erwtjes (vers of diepvries)
  • 2 lente-uitjes
  • zeste van 1/2 citroen
  • 6 eieren
  • 30gr parmezaanse kaas (geraspt)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een quichevorm of taartvorm in.

Snij de radijsjes in kwarten.
Schil de witte asperges en snij in plakjes, snij ook de groente asperges in plakjes.
Snij de lente-ui fijn.
Verdeel de groentjes over de bodem van de quichevorm.

Klop de eieren los en voeg hier de zeste van citroen aan toe samen met de de Parmezaanse kaas.
Kruid met peper en zout.
Giet dit mengsel over de groentjes.
Bak de frittata ongeveer 25 a 30min in de oven tot het ei helemaal gestolt is.
Serveer direct met een salade of toast.

Smakelijk!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.