Eicurry

eicurry-

Ondertussen heb ik al een heleboel inspiratiebronnen kwa recepten … kookprogramma’s, maandelijkse kookmagazines, kookboeken, Pinterest, internet, … Er is 1 website die ik dagelijks bekijk nl. BBC Good Food, zij zetten dagelijks recepten in de spotlight. Eenmaal een receptje aan het bekijken, gegarandeerd dat je blijft doorklikken naar andere gerelateerde recepten. Je kan ook zoeken op thema’s zoals gezonde receptjes, kids favorites, snelle maaltijden … hun aanbod aan recepten is enorm en ook steeds een tikkeltje anders dan hier.
Soms gebruiken ze ingredienten die je hier in Belgie niet kan krijgen en dan is het even zoeken naar alternatieven.

eicurry-

Enkele weken geleden stonden er curry’s in de spotlight op de website. Normaal ben ik geen voorstander van pikant eten maar de foto’s lieten mij toch al watertanden. Zo ben ik terecht gekomen bij een eicurry, OMG wat zag dat er heerlijk uit en met slechts een beperkt aantal ingredienten die je gemakkelijk hier in Belgie kan krijgen. Dit Indisch receptje werd meteen op het weekmenu gezet.
Het bereiden van deze eicurry is kinderspel en staat vliegensvlug op tafel. Ook al ben ik geen fan van pikant eten, deze curry was echt heerlijk en romig. De pikantigheid heb je zelf in handen, ik gebruikte 2el currypasta wat toch al een redelijk pikant resultaat gaf. Maar door de toevoeging van de yoghurt kan je dit een beetje onderdrukken en lekker romig maken.

eicurry-

Winkeltip > ik gebruikte de currypasta Patak’s Madras die je kan kopen bij Delhaize en Albert Heijn. Patak’s heeft trouwens een heel assortiment aan currypasta die je ook in deze curry kan verwerken.

eicurry-

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 uien
  • 2el curry pasta (ik gebruikte Patak’s Madras Indiase kruidenpasta te koop bij Albert Heijn of Delhaize)
  • 400gr tomatenblokjes uit blik
  • 200ml kippenbouillon
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • 140gr (bevrozen) erwtjes
  • 3el griekse yoghurt
  • Rijst

Bereidingswijze

Pel de uien en hak fijn.

Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpotje. Voeg de fijngehakte ui toe. Laat de ui ongeveer 10min bakken maar laat niet bruin worden. Roer regelmatig.

Voeg na 10min 2el curry pasta toe, meng goed en laat nog 2min meebakken.

Giet de tomatenblokjes en de kippenbouillon bij het ui-currymengsel. Roer even en laat 10min zachtjes sudderen. Ondertussen kan je de rijst gaar koken.
**
Voeg als laatste de bevrozen erwtjes en de griekse yoghurt toe, roer even om en laat nog 3min sudderen.

Pel nog even de eieren en snij beide in de helft.

**
Lepel een hoopje rijst op de borden gevolgd door enkele eetlepels curry en werk af met het hard gekookte ei

En nu smullen maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.