Pastasalade met carpaccio, een frisse zomerse pastasalade om vliegensvlug op je weekmenu te zetten. Zo een frisse carpaccio salade tijdens de zomer kan mij altijd smaken. Die heerlijke smaken heb ik nu eens omgezet in een simpele snelle pastasalade die klaar is in amper 30min. Eentje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt en toch super smaakvol. Vaak wordt een carpaccio salade vergezeld met een sausje op basis van truffel. Wel ik ben één van de weinige die niets moet hebben van die truffelsmaak. Ik maak er een fris sausje bij op basis van yoghurt en Parmezaanse kaas. Geloof mij, die truffel ga je echt niet missen
TIP! Ben je nu geen fan van carpaccio. Dan kan je er ook stukjes gebakken kip bij serveren.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele pastasalade receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Carpaccio pastasalade?
- Pasta
- Komkommer
- Kerstomaten
- Lente-uitjes
- Rucola
- Carpaccio
- Parmezaanse kaas
- Yoghurt (Griekse of natuur)
- Mayonaise
- Citroen
Hoe maak je deze Carpaccio pastasalade?
We beginnen met het afkoken van de pasta zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat nog verder uitlekken en afkoelen.
Ondertussen kan je de komkommer in kleine blokjes snijden. De kerstomaten halveer je (of snij in kwarten als ze te groot zijn). De lente-uitjes hak je fijn.
Het sausje maak je door yoghurt, mayonaise, Parmezaanse kaas, citroensap, peper en zout te mengen.
Wanneer de pasta is afgekoeld, kan je de pastasla gaan samenstellen. Hiervoor doe je de pasta in een ruime mengkom. Voeg er de komkommer, kerstomaten, lente-uitjes en rucola bij. Dit meng je dan alvast even. Giet er dan 2/3 van het sausje bij en meng goed. Proef zeker even en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en/of citroensap
Je kan de pastasalade nu meteen gaan serveren. De resterende saus serveer je er dan apart bij zo kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen.
Of je kan de pastasla tot hier makkelijk op voorhand maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren. Vlak voor het serveren meng je er dan de resterende saus onder om het terug smeuïger te maken.
De carpaccio leg je bovenop de pastasla vlak voor het serveren zo kan ie zeker niet uitslaan. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Carpaccio pastasalade
Ingrediënten
- 400 gr pasta
- 1/2 komkommer
- 250 gr kerstomaten
- 3 lente-uitjes
- 90 gr rucola
- 250 gr carpaccio
- 30 gr Parmezaanse kaas (grof geraspt of fijn)
Sausje
- 175 gr griekse yoghurt (of natuuryoghurt)
- 2 el mayonaise
- 30 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 1/2 citroen
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het koken van de pasta zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar giet af en spoel goed onder koud water. Laat goed uitlekken en volledig afkoelen.
- Ondertussen kan je de komkommer in kleine blokjes snijden. Halveer de kerstomaten. Of als ze aan de grote kant zijn, snij ze in kwarten. Hak de lente-ui fijn. Maak het sausje door yoghurt, mayonaise, Parmezaanse kaas, sap van halve citroen, peper en zout te mengen.
- Wanneer de pasta volledig is afgekoeld, kan je de pasta gaan samenstellen. Doe de pasta in een ruime mengkom. Doe er de komkommer, tomaatjes, lente-uitjes en rucola bij. Meng dit alvast even. Giet er zo’n 2/3 van de saus bij en meng goed.
- Je kan de salade nu meteen gaan serveren. De resterende saus serveer je er dan apart bij. Proef wel even en breng eventueel verder op smaak met peper, zout en/of citroensap. Of maak de salade tot hier op voorhand en bewaar goed afgedekt in de koelkast. Vlak voor het serveren meng je er dan de resterende saus onder om het terug smeuïger te maken.De carpaccio leg je pas op de pastasla als je gaat serveren. Strooi er nog wat van de Parmezaanse kaas over. Smakelijk