Carpaccio pastasalade

Lekker makkelijk recept voor Carpaccio pastasalade, simpel en snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Fris, licht en zomers en klaar in minder dan 30min. Grotendeels op voorhand al te maken. Heerlijk zomerse dagelijkse kost
Naar recept gaan

Pastasalade met carpaccio, een frisse zomerse pastasalade om vliegensvlug op je weekmenu te zetten. Zo een frisse carpaccio salade tijdens de zomer kan mij altijd smaken. Die heerlijke smaken heb ik nu eens omgezet in een simpele snelle pastasalade die klaar is in amper 30min. Eentje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt en toch super smaakvol. Vaak wordt een carpaccio salade vergezeld met een sausje op basis van truffel. Wel ik ben één van de weinige die niets moet hebben van die truffelsmaak. Ik maak er een fris sausje bij op basis van yoghurt en Parmezaanse kaas. Geloof mij, die truffel ga je echt niet missen 

TIP! Ben je nu geen fan van carpaccio. Dan kan je er ook stukjes gebakken kip bij serveren.  

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele pastasalade receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Carpaccio pastasalade, simpel en snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Fris, licht en zomers en klaar in minder dan 30min. Grotendeels op voorhand al te maken. Heerlijk zomerse dagelijkse kost

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Carpaccio pastasalade?

  • Pasta 
  • Komkommer
  • Kerstomaten 
  • Lente-uitjes
  • Rucola 
  • Carpaccio 
  • Parmezaanse kaas
  • Yoghurt (Griekse of natuur) 
  • Mayonaise 
  • Citroen 

Hoe maak je deze Carpaccio pastasalade?

We beginnen met het afkoken van de pasta zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat nog verder uitlekken en afkoelen. 

Ondertussen kan je de komkommer in kleine blokjes snijden. De kerstomaten halveer je (of snij in kwarten als ze te groot zijn). De lente-uitjes hak je fijn. 

Het sausje maak je door yoghurt, mayonaise, Parmezaanse kaas, citroensap, peper en zout te mengen. 

Wanneer de pasta is afgekoeld, kan je de pastasla gaan samenstellen. Hiervoor doe je de pasta in een ruime mengkom. Voeg er de komkommer, kerstomaten, lente-uitjes en rucola bij. Dit meng je dan alvast even. Giet er dan 2/3 van het sausje bij en meng goed. Proef zeker even en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en/of citroensap

Je kan de pastasalade nu meteen gaan serveren. De resterende saus serveer je er dan apart bij zo kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen. 

Of je kan de pastasla tot hier makkelijk op voorhand maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren. Vlak voor het serveren meng je er dan de resterende saus onder om het terug smeuïger te maken. 

De carpaccio leg je bovenop de pastasla vlak voor het serveren zo kan ie zeker niet uitslaan. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over. 

Lekker makkelijk recept voor Carpaccio pastasalade, simpel en snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Fris, licht en zomers en klaar in minder dan 30min. Grotendeels op voorhand al te maken. Heerlijk zomerse dagelijkse kost

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Carpaccio pastasalade, simpel en snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Fris, licht en zomers en klaar in minder dan 30min. Grotendeels op voorhand al te maken. Heerlijk zomerse dagelijkse kost

Carpaccio pastasalade

Lekker makkelijk recept voor Carpaccio pastasalade, simpel en snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Fris, licht en zomers en klaar in minder dan 30min. Grotendeels op voorhand al te maken. Heerlijk zomerse dagelijkse kost
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr pasta
  • 1/2 komkommer
  • 250 gr kerstomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 90 gr rucola
  • 250 gr carpaccio
  • 30 gr Parmezaanse kaas (grof geraspt of fijn)

Sausje

  • 175 gr griekse yoghurt (of natuuryoghurt)
  • 2 el mayonaise
  • 30 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het koken van de pasta zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar giet af en spoel goed onder koud water. Laat goed uitlekken en volledig afkoelen. 
  • Ondertussen kan je de komkommer in kleine blokjes snijden. 
    Halveer de kerstomaten. Of als ze aan de grote kant zijn, snij ze in kwarten. 
    Hak de lente-ui fijn. 
    Maak het sausje door yoghurt, mayonaise, Parmezaanse kaas, sap van halve citroen, peper en zout te mengen. 
  • Wanneer de pasta volledig is afgekoeld, kan je de pasta gaan samenstellen. 
    Doe de pasta in een ruime mengkom. Doe er de komkommer, tomaatjes, lente-uitjes en rucola bij. Meng dit alvast even. 
    Giet er zo’n 2/3 van de saus bij en meng goed. 
  • Je kan de salade nu meteen gaan serveren. De resterende saus serveer je er dan apart bij. Proef wel even en breng eventueel verder op smaak met peper, zout en/of citroensap. 
    Of maak de salade tot hier op voorhand en bewaar goed afgedekt in de koelkast. Vlak voor het serveren meng je er dan de resterende saus onder om het terug smeuïger te maken.
    De carpaccio leg je pas op de pastasla als je gaat serveren. Strooi er nog wat van de Parmezaanse kaas over. 
    Smakelijk
Trefwoord bijgerecht, carpaccio, doordeweeks recept, hoofdgerecht, klaar in 30min, pasta, pastasalade, weekmenu, yoghurt, zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.