Broodje met gehaktballetjes in tomatensaus

Dit recept voor Broodje met gehaktballetjes in tomatensaus is ook wel beter gekend als meatball subs. De broodjes worden belegd met heerlijke Italiaanse gehaktballetjes met Parmezaanse kaas, een heerlijk simpele tomatensaus en natuurlijk ook veel mozzarella. Ideaal als doordeweekse maaltijd of voor bij de borrel/apero.
Naar recept gaan

Dit recept voor broodje met gehaktballetjes in tomatensaus is heel populair in USA. Daar is het beter gekend al “Meatball Subs”. Ik noem het gewoon een broodje extreme yumminess 😃. Vergeet een “smoske” of een “martino”, deze wil je vanaf nu elke week eten! De lekkerste gehaktballetjes met daarin Parmezaanse kaas verwerkt in een heerlijke Italiaanse tomatensaus. Dat gooien we in een broodje samen met nog wat mozzarella, even in de oven en dan is het genieten. Simpel, snel te maken en gewoon te lekker!

Deze zalige broodjes kan je serveren als doordeweekse maaltijd of bij een borrel/apéro met vrienden. De gehaktballetjes kan je makkelijk al enkele uren van tevoren rollen en afgedekt bewaren in de koelkast. De saus kan je zelf 1 a 2 dagen van tevoren al maken en ook afgedekt bewaren in de koelkast. Des te langer deze kan staan, des te meer smaak de saus zal hebben.

Dit recept voor Broodje met gehaktballetjes in tomatensaus is ook wel beter gekend als meatball subs. De broodjes worden belegd met heerlijke Italiaanse gehaktballetjes met Parmezaanse kaas, een heerlijk simpele tomatensaus en natuurlijk ook veel mozzarella. Ideaal als doordeweekse maaltijd of voor bij de borrel/apero.
Hoe maken we dit Broodje met gehaktballetjes in tomatensaus?

Begin met het maken van de gehaktballetjes. Meng hiervoor het gehakt met Parmezaanse kaas, oregano, basilicum, ei, paneermeel/panko, peper en zout. Rol er kleine balletjes van en zet dan afgedekt in de koelkast om op te stijven. Reken op minstens 20min maar mag ook langer.

Ondertussen kan je de saus maken. Hiervoor begin je met het aanstoven van fijngesneden sjalotten. Reken op zo’n 3min. Doe er dan fijngehakte look bij en laat nog een minuutje mee bakken. Giet er de passata bij samen met basilicum, oregano, snuifje suiker, peper en zout. Laat zo’n 20min zachtjes sudderen, mag ook langer.

Leg de gehaktballetjes op een beklede bakplaat en bak ze mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo’n 10 a 12min en draai ze halverwege even. Eenmaal ze gebakken zijn, meng je de balletjes met de tomatensaus.

Neem de afbakbroodjes, maak inkepingen over de gehele lengte (zie foto hieronder) waar je de balletjes kan leggen. Bak de broodjes alvast zo’n 5min. Haal dan uit de oven, wrijf de inkepingen eerst in met wat tomatensaus en verdeel er dan de gehaktballetjes over. Werk elk broodjes nog af met wat blokjes mozzarella en bak nog eens zo’n 10min. Serveer dan direct.

Dit recept voor Broodje met gehaktballetjes in tomatensaus is ook wel beter gekend als meatball subs. De broodjes worden belegd met heerlijke Italiaanse gehaktballetjes met Parmezaanse kaas, een heerlijk simpele tomatensaus en natuurlijk ook veel mozzarella. Ideaal als doordeweekse maaltijd of voor bij de borrel/apero.
Dit recept voor Broodje met gehaktballetjes in tomatensaus is ook wel beter gekend als meatball subs. De broodjes worden belegd met heerlijke Italiaanse gehaktballetjes met Parmezaanse kaas, een heerlijk simpele tomatensaus en natuurlijk ook veel mozzarella. Ideaal als doordeweekse maaltijd of voor bij de borrel/apero.

Broodje met gehaktballetjes in tomatensaus

Dit recept voor Broodje met gehaktballetjes in tomatensaus is ook wel beter gekend als meatball subs. De broodjes worden belegd met heerlijke Italiaanse gehaktballetjes met Parmezaanse kaas, een heerlijk simpele tomatensaus en natuurlijk ook veel mozzarella. Ideaal als doordeweekse maaltijd of voor bij de borrel/apero.
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 8 kleine afbakbroodjes
  • 1 a 2 bollen mozzarella

Gehaktballetjes

  • 500 gr gehakt
  • 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 ei
  • 40 gr Paneermeel/panko
  • Peper en zout

Tomatensaus

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 400 gr passata
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 snuifje suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

Gehaktballetjes

  • Doe het gehakt in een mengkom samen met de Parmezaanse kaas, oregano, basilicum, ei, peper en zout. Meng dit alvast goed. Voeg er paneermeel/panko aan toe en meng goed. Rol er kleine gehaktballetjes van.
    Laat ze zo’n 20min (mag langer) afgedekt opstijven in de koelkast. Ondertussen kan je de saus maken
    TIP! Dit kan je makkelijk al enkele uren van tevoren doen en afgedekt bewaren in de koelkast. 

Tomatensaus

  • TIP ! Terwijl de gehaktballen in de koelkast staan, kan je de saus maken. Of je kan de saus ook 1 of 2 dagen van tevoren maken. Als ze een nachtje kan staan, wordt ze nog lekkerder. 
    Hak de sjalotten en look fijn.Verhit olijfolie in een stoofpotje en stoof hierin de sjalot eerst mooi aan voor zo’n 3min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. 
    Doe er de fijngehakte look bij en laat een minuutje mee bakken. Zorg ervoor dat de look niet bruin wordt. Giet er de passata bij samen met de basilicum, oregano, snuifje suiker, peper en zout. Roer even en laat minstens 20min (mag ook langer) zachtjes sudderen. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
    Leg de gehaktballetjes op een beklede bakplaat en bak de gehaktballetjes mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo’n 10 a 12min. Draai ze halverwege even.
  • Snij ondertussen de afbakbroodjes in waarin je zo dadelijk de balletjes in kan leggen. (Zie foto)
    Optioneel kan je de broodjes nu langs de buitenkant inwrijven met met wat losgeklopt ei. Bak de broodjes alvast zo’n 5min in de oven (ook op 200 graden). Ze hoeven nog niet helemaal perfect goudbruin gebakken te zijn, ze gaan zo dadelijk nog terug de oven in.
  • Meng ondertussen de tomatensaus met de gehaktballetjes.
    Wrijf de inkepingen van de broodjes eerst wat in met de tomatensaus en verdeel dan de gehaktballetjes over de broodjes. Werk af met wat blokjes mozzarella. Bak nog eens zo’n 10min in de oven. Serveer dan direct 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.