Gehaktballen op het menu … het blijft een feestje voor zowel groot als klein.
Of het nu in soep is, met kriekjes of met tomatensaus, we zijn er verzot op hier thuis. Vorige week stonden ze zelfs 2x op het menu, whoops!
Eenmaal in een super easy frittata die zo lekker was dat ik binnenkort het recept zeker ook met jullie deel. Het tweede was er eentje geïnspireerd door Jeroen Meus met een persoonlijk touch van onszelf. En of dat dit lekker was, een broodje met hemelse gehaktballetjes, die nog dat tikkeltje beter waren dan anders, een lichte currysaus en gegrilde courgette.
En wie of wat maakte de balletje net dat tikkeltje beter dan anders?
Spek … gehaktballetjes omwikkeld met plakjes spek.
Zoals ze in Amerika zeggen “Bacon makes everything better”, geldt zeker en vast ook hiervoor.
Ingrediënten broodje gehaktbal (4 personen)
- 600gr gehakt (ik gebruikte en mix van kip en gemengd gehakt)
- 9 a 10 dunne plakjes spek
- 1 courgette (in plakjes
- 4 broodjes
- Olijfolie
- Peper en zout
- Sla
Ingrediënten currysaus
- 200gr griekse yoghurt
- 1kl mayonaise
- 1tl currypoeder
- 1/2tl kurkuma
- enkele takjes dragon
- Peper en zout
Bereidingswijze
Voor de currysaus, meng de griekse yoghurt met de mayonaise, currypoeder en kurkuma.
Hak de blaadjes van de dragon fijn en doe bij het saus en kruid met peper en zout.
Zet even opzij.
Kruid het gehakt met peper en zout. Meng goed en rol er gehaktballetjes van (rol ze niet te groot)
Rol rond elke gehaktbal een plakje spek.
Verwarm alvast de BBQ of een grillpan.
Snij de courgette in plakjes, bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper en zout.
Grill de plakjes courgette aan beide kanten. Haal van de grill en zet even opzij (bedek met zilverpapier zodat ze nog een beetje warm blijven)
Leg vervolgens de gehaktballetjes op de grill. Draai tijdens het bakken regelmatig de balletjes om.
Eenmaal gaar, haal van de gril.
Snij de broodjes open, besmeer met het currysausje en beleg met de gehaktballetjes, gegrilde courgette en wat sla.
Smakelijk!