Bloemkool curry

Bloemkool curry

Een waar feest van heerlijke aroma’s en smaken vindt er plaats bij het maken van deze simpele bloemkool curry! Een vegetarisch receptje met een minimum aan ingrediënten en tijd, waar kruiden  en specerijen hun werk doen om hier een waar smaakfestijn van te maken.  

Bloemkool curry

De basis van de curry is heel basic met ui, look, gember en tomatenpassata. Het geheim moet hem dus zeker in de kruiden zitten en dat is zeker het geval! Het zit hem gewoon in de eetlepel garam masala, kerriepoeder en de kurkuma. Heerlijk pittig en kruidig met daarbij het romige van de kokosmelk.  

Bloemkool curry

En de hoofdrolspeler in de curry, de bloemkool, wel die wordt eerst geroosterd in de oven.  Geroosterde bloemkool is nu eenmaal (vind ik persoonlijk) veel lekkerder. De smaak blijft mooi bewaard en de roosjes worden lekker knapperig.

Voor mezelf hield ik het 100% vegetarisch samen met wat gekookte rijst. Maar voor mijn wederhelft heb ik er nog apart een stukje vlees bij gebakken, die heeft gewoon zijn dagelijkse portie vlees nodig 😀

Bloemkool curry
Bloemkool curry

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 500gr tomaten passata
  • 200ml kokosmelk
  • 1tl geraspte gember
  • 1el garam masala
  • 1el kerriepoeder
  • 1/2tl kurkuma
  • snuifje cayennepeper
  • Olijfolie/Margarine/Boter
  • Extra : gekookte rijst/naanbrood/koriander

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij/verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Leg de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, overgiet met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Rooster de bloemkoolroosjes ongeveer 15min in de oven, tot ze mooi zacht maar toch nog knapperig zijn. Hussel tijdens het roosteren af en toe door de bloemkool.

Ondertussen kan je de ui en look fijnhakken.
Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie of klontje margarine/boter.
Fruit hierin de ui eerst mooi glazig aan.
Voeg dan de fijngehakte look en fijngeraspte gember. Roer even en laat 1min meebakken.
Voeg de garam masala, kerriepoeder, kurkuma en snuifje cayennepeper toe.Roer goed en laat de kruiden 1min meebakken zodat de aroma’s kunnen vrijkomen.
Giet dan de passata en kokosmelk in de kookpot. Roer goed en breng aan de kook. Laat 5min zachtjes sudderen.
Voeg als laatste de geroosterde bloemkoolroosjes toe, meng weer goed en laat nog 5min zachtjes sudderen.

Serveer direct (of laat een nachtje staan zodat de smaken nog meer tot hun recht zullen komen) met gekookte rijst en/of naanbrood

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.