Na een hele week in Zuid-Korea te hebben vertoeft, met elke dag noedels & rijst; verdient de BF vandaag echt Vlaamse kost. En dan bedoel ik geen, stoofvlees-friet of videe, daar is het naar mijn mening iets te warm voor. Wat wel, is deze frisse lichte aspergesalade met steak. Een gerechtje dat ik vorige maand heb ontdekt in de Libelle lekker en ondertussen voor de derde keer hier op tafel staat. Dat wil toch wel iets zeggen, nietwaar?
Een salade die bestaat uit simple verse ingredienten gecombineerd met een frisse vinaigrette en een stevig stukje vlees. In dit geval een steak, iets wat hier raar of zelden op tafel staat, maar af en toe en stukje rood vlees kan zeker geen kwaad. En altijd kip of kalkoen, wordt ook een beetje saai.
Ingrediënten (4 personen)
- 500gr witte asperges
- 300gr sojabonen/edamamebonen of erwtjes
- 1 avocado (in blokjes)
- 1 rode ui ( in fijne ringen)
- 1 lente-ui (fijngesneden)
- 50gr geroosterde hazelnoten
- 1el honing
- 5el olijfolie
- 3el balsamicoazijn
- 4 steaks
- Peper en zout
- Olie of boter
- Bieslook en peterselie om af te werken
Bereidingswijze
Schil de asperges en breek de uiteindes af.
Kook de asperges gaar in licht gezouten water ongeveer 8 a 10min.
Giet af en laat goed uitlekken.
Ondertussen kan je de edamameboontjes of erwtjes blancheren.
Snij de rode ui in fijne ringen.
Snij de avocado in blokjes.
Snij de lente-ui fijn.
Hak de kruiden fijn.
Voor de vinaigrette, meng honing met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.
Bak de steaks in de pan met een klontje boter/olie volgens de cuisson die je het liefst hebt.
Meng voorzichtig de asperges met de edamame/erwtjes, rode ui, blokjes avocado en de geroosterde hazelnoten.
Verdeel dit over de borden en werk af met de vinaigrette en strooi hierover de kruiden en lente-ui.