Aardappel met cottage cheese, lente-ui en radijsjes

Aardappel met cottage cheese lenteui radijs-2

Ik ben sinds kort de trotse eigenaar van het vegetarische kookboek “Fourplay” van Marta alias Princess Misia. Ik ben zelf geen vegetarier maar als je de gerechtjes in dit kookboek ziet, dan wil je het direct worden. De recepten worden goed uitgelegd en de foto’s zijn om van te watertanden. Het was een zware opdracht voor mij om te kiezen welk gerecht ik het eerste wilde maken maar ik heb dan toch besloten om de zoete aardappel te maken.

Aardappel met cottage cheese lenteui radijs-2
Toen ik het recept las, dacht ik van : dit gaat niet goed komen. Hoe kan in godsnaam een aardappel op 10min gaar worden in de microgolfoven. Ik heb dan toch doorgezet en inderdaad na 10-12min waren de zoete aardappelen gaar.
Persoonlijk vond ik zoete aardappel iets te zoet voor de cottage cheese.Omdat ik zo gefascineerd was door de bereidingswijze van de zoete aardappel in de microgolfoven, heb ik de volgende dag geprobeerd of dit ook met een gewone aardappel lukt. En jawel, ook dit werkt perfect. Ik had nog een beetje van het cottage cheese mengsel in de koelkast staan, dus kon ik vergelijken. En ik vind persoonlijk de cottage cheese beter passen bij een gewone aardappel.

En natuurlijk kan je hier een stukje vlees of vis bij serveren. Je hoeft geen vegetariër te zijn om dit te maken.

Aardappel met cottage cheese lenteui radijs-2

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 aardappelen (medium)
  • 200gr cottage cheese
  • Radijsjes (ik heb er 6 gebruikt)
  • Lente-ui
  • Zout

Bereidingswijze

Prik met een vork enkele gaatjes in de aardappelen.
Leg ze in een ovenschaal en zet ongeveer 10 a 12min in de microgolfoven op 1000 watt. (Draai na ongeveer 5min de aardappelen om)

Snij ondertussen de radijsjes en de lente-ui fijn. Meng dit met de cottage cheese. Breng op smaak met een beetje zout.

Haal de aardappelen uit microgolfoven en check of ze gaar zijn (met een vork of prikker). Als ze nog niet gaar zijn, zet ze dan terug even in de microgolfoven.
Als de aardappelen gaar zijn, snij ze dan voorzichtig een beetje open en vul op met de cottage cheese.

En klaar is kees. Geeft nu toe, gezond en lekker koken is toch niet moeilijk ;-).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.