Wonton nacho’s met zalm

Deze Wonton nacho's met zalm zijn het ideale hapje voor tijdens de feestdagen of tijdens een borrel met vrienden. Een makkelijk en gezond hapje dat je grotendeels op voorhand al kan maken. De rauwe zalm gaan we marineren in limoensap. Verder komt er nog een licht yoghurt-chili sausje bij.
Naar recept gaan

Hapjes en de feestdagen, ik kan daar geen genoeg van krijgen! Als je mij laat doen, zou ik mijn hele menu samenstellen met hapjes. Van heel veel verschillende gerechtjes kunnen proeven, heerlijk toch en dat gaat niet vervelen. Wat ik er zeker zou opzetten, zijn deze wonton nacho’s met zalm. Dit makkelijke apéro hapje is er echt eentje om duimen en vingers van af te likken. Origineel, feestelijk en toch super easy en snel te maken. Nog een leuk detail, je kan deze al makkelijk voorbereiden. Daar houden we toch van tijdens de feestdagen he!

De inspiratie van deze wonton nacho’s ben ik gaan halen op mijn eerste kerstfeestje van 2022 meer bepaald dat van Njam. Dat was meteen de feestdagen goed inzetten. Tijdens het feestje werd een soortgelijk hapje geserveerd echter dan met tonijn en een iets andere marinade en sausje. Maar dat hapje bleef hangen en zo heb ik er mijn eigen versie van gemaakt. De rauwe zalm wordt hier gemarineerd in wat limoensap waardoor deze hard lijkt op een ceviche.

TIP! Ik gebruik hier dus gefrituurde wonton vellen als nacho’s. Je kan deze vellen vinden in eender welke Aziatische supermarkt. Ik kocht de mijne bij Crips, de online supermarkt. Dit is trouwens geen #SPON, gewoon zelf betaald. Kan je deze nu niet vinden, dan kan je ook tortilla’s/wraps krokant bakken in een ban met olie of in de oven.

TIP! De verse zalmfilet kan je ook vervangen door verse tonijn.

Deze Wonton nacho's met zalm zijn het ideale hapje voor tijdens de feestdagen of tijdens een borrel met vrienden. Een makkelijk en gezond hapje dat je grotendeels op voorhand al kan maken. De rauwe zalm gaan we marineren in limoensap. Verder komt er nog een licht yoghurt-chili sausje bij.

Hoe maken we deze Wonton nacho’s met zalm?

We gaan beginnen met krokant bakken van de wonton vellen. Leg wel zeker de avond voordien de vellen uit de diepvries in de koelkast om te ontdooien. Snij ze in kleine driehoekjes. Verhit een royale laag olie in een pan (kan ook in friteuse of oven). Bak hierin de vellen mooi goudbruin. Let op dit gaat heel snel. Laat uitlekken op keukenpapier.
TIP ! Dit kan je makkelijk al zo’n 2h op voorhand maken. Bewaar ze op een vochtvrije plaats.

Ook de garnituur kan je makkelijk enkele uren van tevoren al fijnsnijden.
Hak lente-ui en radijsjes fijn, bewaar afgedekt in de koelkast. De verse zalmfilet snij je ook alvast in kleine blokjes en bewaar afgedekt in de koelkast. Het marineren van de zalm doe je vlak voor het serveren. Alsook het sausje, maak je gewoon van tevoren. Hiervoor meng je yoghurt met mayonaise, limoensap, chilisaus en wat zout.

Voor het marineren van de zalm, meng je de blokjes zalmfilet met limoensap, bieslook, peper en zout. Laat zo’n 10min staan. Ondertussen kan je de schotel voorbereiden. Leg de krokante wonton vellen over een serveerbord en verdeel hierover de lente-ui en radijsjes. Snij een halve avocado in kleine blokjes en voeg ook toe. Als laatste voeg je de gemarineerde zalm toe en werk af met het sausje. Het sausje kan je er ook apart bij serveren.

Deze Wonton nacho's met zalm zijn het ideale hapje voor tijdens de feestdagen of tijdens een borrel met vrienden. Een makkelijk en gezond hapje dat je grotendeels op voorhand al kan maken. De rauwe zalm gaan we marineren in limoensap. Verder komt er nog een licht yoghurt-chili sausje bij.
Deze Wonton nacho's met zalm zijn het ideale hapje voor tijdens de feestdagen of tijdens een borrel met vrienden. Een makkelijk en gezond hapje dat je grotendeels op voorhand al kan maken. De rauwe zalm gaan we marineren in limoensap. Verder komt er nog een licht yoghurt-chili sausje bij.

Wonton nacho’s met zalm

Deze Wonton nacho's met zalm zijn het ideale hapje voor tijdens de feestdagen of tijdens een borrel met vrienden. Een makkelijk en gezond hapje dat je grotendeels op voorhand al kan maken. De rauwe zalm gaan we marineren in limoensap. Verder komt er nog een licht yoghurt-chili sausje bij.
Gang Borrelhapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 10 a 12 wonton vellen (*)
  • Zonnebloemolie
  • 1 handvol radijsjes
  • 2 lente-uitjes
  • 170 gr zalmfilet (vers)
  • 1 limoen
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • 1/2 avocado
  • 1/2 granaatappel (optioneel)
  • Peper en zout

Sausje

  • 3 el yoghurt (natuur)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el limoensap
  • 1 kl chilisaus (of meer naar eigen smaak)
  • Zout

Instructies
 

  • TIP! Leg de avond van tevoren de wontonvellen in de koelkast zodat ze rustig kunnen ontdooien
    Je kan de wonton vellen op 3 manieren bakken.
    1. In een friteuse op 175 graden
    2. In een gewone pan met zonnebloemolie. Zorg dat er steeds genoeg olie in de pan is. Deze optie kies ik altijd
    3. In de oven op 180 graden, goed ingewrijven met wat olie op een beklede bakplaat
    Hou ze telkens goed in de gaten want op een paar ogenblikken zijn ze goudbruin en zijn ze goed en ze kunnen heel snel te donker worden. Dus goed in de gaten houden.
    TIP! Je kan de wonton nacho's reeds zo'n 2h van tevoren bakken. Bewaar ze gewoon op een vochtvrije plaats, zo blijven ze krokant.
  • Voor de wonton nacho's, snij de velletjes diagonaal door zo krijg je een grote driehoek. Halveer deze nog eens zodat je kleinere driehoekjes krijgt.
    Bak de wonton vellen op één van de manieren zoals hierboven beschreven. Ik bak ze in de pan met een serieuze laag olie in. Ze moeten echt bakken in de olie. Als de olie heet is, leg een paar velletjes in de olie. Bak in porties en leg ze vooral niet op elkaar. Bak ze mooi goudbruin, let goed op want ze worden snel bruin.
    Haal dan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Doe dit met de rest van de vellen.
  • Hak de lenteui en radijsjes heel fijn. Bewaar afgedekt in de koelkast.
    Snij ook alvast de zalmfilet in kleine blokjes. De blokjes mogen maar zo'n 10min marineren dus snij de blokjes al, bewaar de zalmblokjes afgedekt in de koelkast. Zo bespaar je tijd.
    Maak ook alvast het sausje door gewoon alle ingrediënten te mengen. Bewaar in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren, meng je de blokjes zalmfilet met het sap van de limoen, bieslook, peper en zout. Laat zo'n 10min marineren.
  • Begin alvast met het samenstellen van de nacho schotel. Verdeel de gebakken wonton vellen over een serveerbord. Verdeel er de fijngehakte lente-ui en radijsjes over. Eventueel ook wat granaatappelpitten. Snij en halve avocado in kleine blokjes en verdeel dit ook mooi over de schotel. Als laatste leg je er de stukjes zalm op en werk af met het sausje. Dit kan je er ook apart bij serveren.
    Smakelijk

Notities

(*) Je zou ook wraps of tortilla’s kunnen gebruiken ipv wonton vellen. Snij deze dan in kleinere stukjes, wrijf in met wat olie en kruid met wat peper en zout. Bak goudbruin in de pan of oven. Zo zullen ze ook mooi krokant zijn.
Trefwoord apero, borrelhapje, feestdagen, feestmenu, hapje, kerstmenu, kerstmis, limoen, wonton, yoghurt, zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.