Pizza rolls

Pizza rolls

Pizza rolls … een heerlijke, easy peasy en originele manier om de werkweek mee af te sluiten.  Vrijdag & pizza … dat is sowieso al een perfecte match als je het mij vraagt! Maar vandaag halen we onze creative en originele kant boven met deze pizza rolls. Veel werk? Nee totaal niet! Je hoeft enkel een pak pizzadeeg in huis te halen, wat tomatensaus of passata en je favoriete pizzatoppings.  
Beleggen, oprollen, in stukken snijden, bakken en smullen! Ik denk dat dat nog wel moet lukken op een vrijdag 😉 

Pizza rolls

Ik koos voor een vrij klassieke topping… wat passata, champignons, paprika,  prosciutto en veel kaas. Een ideaal gerechtje om als avondmaal met een salade te serveren of als hapje bij een zomerse apéro. 

Pizza rolls
Pizza rolls

Ingrediënten

  • 1 rol (rechthoekig) pizzadeeg
  • +/- 5el passata
  • 1/2 paprika
  • 5 a 6 champignons
  • 4 sneetjes prosciutto (of andere gedroogde ham)
  • 50gr geraspte kaas
  • enkele blaadjes basilicum
  • 1tl oregano (gedroogd)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat of brownie bakvorm met bakpapier.

Snij de paprika en champignons in kleine blokjes.
Snij de prosciutto in kleine sneetjes.
Rol het pizzadeeg voor je uit.
Smeer in met de passata maar blijf ongeveer 1cm van de rand weg.
Strooi hierover de blokjes paprika, champignons, sneetjes prosciutto, geraspte kaas, enkele blaadjes basilicum en de oregano.
Rol het pizzadeeg op, snij in 6 partjes en leg met de snijkant naar boven op de bakplaat/bakvorm. Zorg dat ze dicht bij elkaar liggen.

Bak de pizza rolletjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor ongeveer 20 a 25min.

Haal uit de oven en serveer direct.
Serveer eventueel met nog wat extra passata om te dippen.

Smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.