Nachos met zoete aardappel en merguez

Nachos met zoete aardappel en merguez

Nachos, mijn favoriete cinema snack. Alleen voor een bak nachos zou ik al naar de cinema gaan :-D. Omwille de hele corona crisis is het al sinds januari geleden dat we nog daar nog een voet hebben binnengezet. Dus houden we onze gezellige cinema avondjes gewoon thuis en daar horen ook nachos bij natuurlijk! En omdat we thuis zijn, kunnen we volop gaan zelf gaan spelen met ingredienten met deze zalige versie van nachos met zoete aardappel en merguez.

Nachos met zoete aardappel en merguez

Een enorme culinaire upgrade van de klassieke nachos die we kennen van de cinema 🙂 . De klassieke maistortilla’s maken plaats voor krokante chips gemaakt van zoete aardappel. Alleen al die zoete aardappel chips is gewoon goddelijk en daar komen nog eens stukjes gebakken merguez voor de pittigheid bij, wat komkommer, wat tomatenblokjes en feta. ZA-LIG !!
Eenmaal je van deze nachos hebt gegeten, zal je vlug de versie uit de cinema vergeten zijn 😉

Nachos met zoete aardappel en merguez
Nachos met zoete aardappel en merguez

Ingrediënten (1 schotel)

  • 3 zoete aardappelen
  • 1kl kipkruiden (ik gebruik altijd de kipkruiden van Verstegen)
  • 400gr merguez worstjes
  • 250gr kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 100gr feta
  • Om erbij te serveren : zure room en/of guacamole (zie recept onderaan)
  • Olijfolie – Zonnebloemolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg 1 of 2 bakplaten met bakpapier.

Snij heel dunne schijfjes van de zoete aardappelen. Je hoeft de aardappelen niet te schillen. Je kan eventueel een dunschiller gebruiken voor echt dunne schijfjes.
Leg de schijfjes zoete aardappel op de bakplaat, laat ze niet overlappen. Het kan zijn dat je ze in porties dient te bakken.
Wrijf de schijfjes goed in met wat olijfolie of zonnebloemolie en strooi hierover wat kipkruiden.
Bak de schijfjes ongeveer 10min in de oven (hou goed in te gaten dat ze niet te bruin worden). Haal uit de oven en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Tijdens het afkoelen zullen de schijfjes ietwat krokanter worden.

Ondertussen verhit een pan (zonder vetstof).
Duw/pers het vlees uit de worstjes en bak deze mooi rul.
Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.

Snij ondertussen kerstomaatjes in kwartjes.
Snij de komkommer in fijne blokjes.
Pel d ui en hak fijn.

Neem een groot bord of serveerschaal.
Beleg de bodem met een beetje van de zoete aardappelchips, verdeel hierover de gebakken merguez, de kerstomaatjes, komkommer en rode ui. Verbrokkel hierover de feta en serveer direct.

Serveer er wat zure room en/of guacamole bij.

Recept guacamole > Doet het vruchtvlees van 1 avocado in een blender samen met 1/4 sjalot, 1el griekse yoghurt, snuifje cayennepeper en zout. Mix tot een gladde saus.

Smakelijk !



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.