Het is nog maar oktober en toch weet ik al wat ons hapje gaat zijn met de feestdagen … tja, je kan niet vroeg genoeg beginnen plannen en voorbereiden. Al vermoed ik dat dit hapje naar aanloop van de feestdagen nog dikwijls uit mijn oven zal rollen, gewoon omdat deze gebakken camembert echt veel te lekker voor woorden is!
Ik wilde het vorig jaar met de feestdagen al eens proberen maar had toen zo veel andere ideeën dat het er spijtig genoeg niet van gekomen is. Wat heb ik daar laten liggen!
Ik hou van gemakkelijkheid bij de feestdagen, wel dit is simpeler dan simpel en wat een resultaat. En het hoeft niet speciaal een feestdag te zijn om dit op tafel te toveren als alternatief, meer dan een gewone vrijdagavond heb je echt niet nodig!
Ingrediënten (4 personen)
- 1 camembert
- 90gr honing
- 70gr noten (mix van walnoten en amandelen)
- 1 takje rozemarijn
- Extra > crackers, druiven, brood …
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden
Beleg een ovenplaat met een vel bakpapier en leg hier op de camembert.
Bak de camembert ongeveer 10 a 12min in de oven.
Ondertussen verwarm de honing in een kookpotje samen met het takje rozemarijn. Zo kan de rozemarijn haar smaak kort afgeven.
Hak ondertussen de noten grof en doe bij de warme lopende honing. Meng kort en haal van het vuur.
Haal na 10 a 12min de camembert uit de oven en schep hierop het mengsel van honing en noten.
Serveer direct met crackers, druiven of brood.
Smullen maar!
Heerlijk! Helaas is manlief niet zo gek op kaas als Ik ;-).