Krokant rijkelijk bladerdeeg en een zalige pruimencompote … bakken kan soms echt heel simpel zijn. En dat bewijzen deze zalige bladerdeeggebakjes met pruimencompote. Gestoofde pruimen, ik ben er echt dol op! Heerlijk voor bij het ontbijt met wat yoghurt en granola maar kan ook perfect bij een stukje vlees. Ja, wanneer de pruimen “back in business” dan staan deze heel vaak op het menu hier thuis.

Zoals gezegd, gestoofde pruimen kan bij het ontbijt of bij het avondmaal maar je kan er ook een lekker toetje mee maken. Het enige wat je dan nog nodig hebt is wat bladerdeeg en je toetje is al bijna klaar. Perfect toch als je zin hebt in iets zoet maar geen zin hebt om uren in de keuken te moeten staan.


Ingrediënten (4 personen)
- 200gr pruimen
- 2el honing
- 1 kaneelstokje
- 4 vierkante plakjes bladerdeeg of 1 ronde plak bladerdeeg
- 1 ei
- handvol amandelschaafsel
- 1el rietsuiker
Bereidingswijze
Begin met het maken van de pruimencompote.
Verwijder de pitten van de pruimen, snij in kwarten en doe in kookpotje samen met de honing en kaneelstokje. Breng zachtjes aan de kook en laat 10min zachtjes sudderen tot een mooi compote waar toch nog stukjes in zichtbaar zijn.
Laat volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Gebruik je vierkante plakjes bladerdeeg en wil je gewoon “flappen” maken, lepel dan wat van de compote op een deel van het bladerdeeg en vouw dicht en duw de kantjes goed aan.
Kluts het ei los, wrijf hiermee de gebakjes in en strooi hierover wat amandelschaafsel en rietsuiker.
Bak de bladerdeeggebakjes mooi goudbruin voor zo’n 20 a 25min.
Eenmaal gebakken dan kan je ze ofwel volledig laten afkoelen maar lauw zijn ze op hun best.
Smakelijk!