Bladerdeeg hapjes lepels, een makkelijk en vooral super origineel amuse hapje voor je kerstmenu. Oke, ik geef toe, de lepels hebben een ietwat rare vorm 😃. Maar na de eerste hap, ben je dat meteen vergeten. Je kan de lepels al makkelijk enkele uren op voorhand bakken. De toppings kan je ook al op voorhand voorbereiden. In nog geen 30min is alles klaar, perfect voor de feestdagen. Qua toppings, kan je natuurlijk zelf wat gaan variëren. Ik koos voor een simpele homemade garnalensalade, guacamole en roomkaas-zalm. Simpel maar wel heel goed!
Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bladerdeeg hapjes lepels?
- Bladerdeeg
- Ei
- Roomkaas
- Gerookte zalm
- Guacamole
- Kerstomaten
- Garnalensalade
Hoe maak je deze Bladerdeeg hapjes lepels?
We gaan eerst de bladerdeeg lepels maken. Rol het bladerdeeg open en leg hierop een lepel. Snij de vorm uit en doe hetzelfde voor de rest van het deeg. Leg de lepels dan op een beklede bakplaat. Ik heb de “handvaten” van de lepels over een lege rol keukenpapier gelegd. Deze kartonnen rol heb ik wel eerst ingepakt met aluminiumfolie. Smeer de lepels in met wat losgeklopt ei en bak ze dan mooi goudbruin in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Qua toppings, heb ik er 3 verschillende. De eerste is om wat roomkaas op de lepels scheppen en werk dan af met gerookte zalm. De tweede topping is met guacamole afgewerkt met een gehalveerde kerstomaatje. Voor mijn versie van guacamole, kijk je gewoon in de notities helemaal onderaan. Daar zal je de link vinden. Voor de derde versie, heb ik een super snelle garnalensla gemaakt. Hoe ik die maak, lees je ook helemaal onderaan bij de notities.
De bladerdeeg lepels kan je makkelijk uren van tevoren bakken. Bewaar ze luchtdicht. De garnalensalade kan je ook op voorhand maken. De gerookte zalm kan je op voorhand al in reepjes snijden. Enkel de guacamole maak je best niet te lang op voorhand omdat deze snel verkleurd.
De lepels afwerken met de toppings, doe je pas vlak voor het serveren. Anders gaan ze heel snel wak worden.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Bladerdeeg hapjes lepels
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg
- 1 ei
- 100 gr roomkaas
- 100 gr gerookte zalm
- 1 portie guacamole (zie notities voor link naar recept)
- 1 handvol kerstomaten
- 1 portie garnaalsalade (zie notities voor receptje)
Instructies
- We gaan eerst de bladerdeeg lepels maken. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg open op de beklede bakplaat. Leg een lepel op het bladerdeeg en snij er de vorm uit. Doe hetzelfde met de rest, probeer er zo veel mogelijk lepels uit te halen. Het overtollige deeg trek je er tussen uit. Ik heb dan het karton van 2 keukenrollen bekleed met wat aluminiumfolie en het "handvat" van de lepels over de keukenrol gelegd. Zo gaan deze na het bakken mooi rechtop staan. Je hoeft dit niet te doen dan heb je gewoon platte lepels. Wrijf ze dan in met wat losgeklopt ei. Bak de lepels voor zo'n 15 a 20min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn. Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen. TIP! Je kan de lepels al makkelijk enkele uren van tevoren bakken. Eenmaal volledig afgekoeld, bewaar ze luchtdicht.
- Voor de toppings, ik heb 3 verschillende toppings. Je kan ook voor slechts 1 of 2 gaan. De versie met roomkaas & zalm, hiervoor schep je wat roomkaas op de lepels en werk af met enkele reepjes zalm. De versie van guacamole, maak eerst de guacamole en smeer deze dan op de lepel en werk af met een gehalveerd kerstomaatje. De versie van de garnaalsalade, maak eerst de garnaalsalade en schep deze dan op de lepeltjes. TIP! Schep de toppings pas vlak voor het serveren op de lepels anders worden ze wak. De garnaalsla kan je al uren op voor hand maken. De zalm kan je op voorhand als in reepjes snijden. De guacamole maak je best niet te lang van tevoren aangezien deze snel verkleurt.
- Serveer dan!Smakelijk
Dit is een super leuk idee ga het gelijk maandag op mijn vrije dag uitproberen voor de kerst