Bladerdeeg hapjes lepels

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapjes lepels, simpel snel origineel amuse hapje voor je kerstmenu. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken. Eetbare lepels van bladerdeeg belegd met garnaalsalade, roomkaas & zalm en guacamole. Perfect voor je kerstdiner te starten en voor tijdens de feestdagen
Naar recept gaan

Bladerdeeg hapjes lepels, een makkelijk en vooral super origineel amuse hapje voor je kerstmenu. Oke, ik geef toe, de lepels hebben een ietwat rare vorm 😃. Maar na de eerste hap, ben je dat meteen vergeten. Je kan de lepels al makkelijk enkele uren op voorhand bakken. De toppings kan je ook al op voorhand voorbereiden. In nog geen 30min is alles klaar, perfect voor de feestdagen. Qua toppings, kan je natuurlijk zelf wat gaan variëren. Ik koos voor een simpele homemade garnalensalade, guacamole en roomkaas-zalm. Simpel maar wel heel goed!

Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapjes lepels, simpel snel origineel amuse hapje voor je kerstmenu. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken. Eetbare lepels van bladerdeeg belegd met garnaalsalade, roomkaas & zalm en guacamole. Perfect voor je kerstdiner te starten en voor tijdens de feestdagen

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bladerdeeg hapjes lepels?

  • Bladerdeeg
  • Ei
  • Roomkaas
  • Gerookte zalm
  • Guacamole
  • Kerstomaten
  • Garnalensalade

Hoe maak je deze Bladerdeeg hapjes lepels?

We gaan eerst de bladerdeeg lepels maken. Rol het bladerdeeg open en leg hierop een lepel. Snij de vorm uit en doe hetzelfde voor de rest van het deeg. Leg de lepels dan op een beklede bakplaat. Ik heb de “handvaten” van de lepels over een lege rol keukenpapier gelegd. Deze kartonnen rol heb ik wel eerst ingepakt met aluminiumfolie. Smeer de lepels in met wat losgeklopt ei en bak ze dan mooi goudbruin in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

Qua toppings, heb ik er 3 verschillende. De eerste is om wat roomkaas op de lepels scheppen en werk dan af met gerookte zalm. De tweede topping is met guacamole afgewerkt met een gehalveerde kerstomaatje. Voor mijn versie van guacamole, kijk je gewoon in de notities helemaal onderaan. Daar zal je de link vinden. Voor de derde versie, heb ik een super snelle garnalensla gemaakt. Hoe ik die maak, lees je ook helemaal onderaan bij de notities.

De bladerdeeg lepels kan je makkelijk uren van tevoren bakken. Bewaar ze luchtdicht. De garnalensalade kan je ook op voorhand maken. De gerookte zalm kan je op voorhand al in reepjes snijden. Enkel de guacamole maak je best niet te lang op voorhand omdat deze snel verkleurd.

De lepels afwerken met de toppings, doe je pas vlak voor het serveren. Anders gaan ze heel snel wak worden.

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapjes lepels, simpel snel origineel amuse hapje voor je kerstmenu. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken. Eetbare lepels van bladerdeeg belegd met garnaalsalade, roomkaas & zalm en guacamole. Perfect voor je kerstdiner te starten en voor tijdens de feestdagen

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapjes lepels, simpel snel origineel amuse hapje voor je kerstmenu. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken. Eetbare lepels van bladerdeeg belegd met garnaalsalade, roomkaas & zalm en guacamole. Perfect voor je kerstdiner te starten en voor tijdens de feestdagen

Bladerdeeg hapjes lepels

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapjes lepels, simpel snel origineel amuse hapje voor je kerstmenu. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken. Eetbare lepels van bladerdeeg belegd met garnaalsalade, roomkaas & zalm en guacamole. Perfect voor je kerstdiner te starten en voor tijdens de feestdagen
Totale tijd 30 minuten
Gang amuse, Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 ei
  • 100 gr roomkaas
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 portie guacamole (zie notities voor link naar recept)
  • 1 handvol kerstomaten
  • 1 portie garnaalsalade (zie notities voor receptje)

Instructies
 

  • We gaan eerst de bladerdeeg lepels maken.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg open op de beklede bakplaat.
    Leg een lepel op het bladerdeeg en snij er de vorm uit. Doe hetzelfde met de rest, probeer er zo veel mogelijk lepels uit te halen. Het overtollige deeg trek je er tussen uit.
    Ik heb dan het karton van 2 keukenrollen bekleed met wat aluminiumfolie en het "handvat" van de lepels over de keukenrol gelegd. Zo gaan deze na het bakken mooi rechtop staan. Je hoeft dit niet te doen dan heb je gewoon platte lepels.
    Wrijf ze dan in met wat losgeklopt ei. Bak de lepels voor zo'n 15 a 20min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn. Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
    TIP! Je kan de lepels al makkelijk enkele uren van tevoren bakken. Eenmaal volledig afgekoeld, bewaar ze luchtdicht.
  • Voor de toppings, ik heb 3 verschillende toppings. Je kan ook voor slechts 1 of 2 gaan.
    De versie met roomkaas & zalm, hiervoor schep je wat roomkaas op de lepels en werk af met enkele reepjes zalm.
    De versie van guacamole, maak eerst de guacamole en smeer deze dan op de lepel en werk af met een gehalveerd kerstomaatje.
    De versie van de garnaalsalade, maak eerst de garnaalsalade en schep deze dan op de lepeltjes.
    TIP! Schep de toppings pas vlak voor het serveren op de lepels anders worden ze wak. De garnaalsla kan je al uren op voor hand maken. De zalm kan je op voorhand als in reepjes snijden. De guacamole maak je best niet te lang van tevoren aangezien deze snel verkleurt.
  • Serveer dan!
    Smakelijk

Notities

Guacamole > ik gebruik altijd dit recept voor mijn guacamole 
Garnaalsalade > 1,5el griekse yoghurt, 1el mayonaise, 1/2 tl mosterd, 1kl peterselie (fijngehakt), 100gr grijze garnalen. Meng eerst de griekse yoghurt met de mayonaise, mosterd en peterselie. Doe er dan garnalen bij en meng goed. 
Trefwoord amuse, bladerdeeg, borrelhapje, feestdagen, feestmenu, garnalen, gerookte zalm, grijze garnalen, guacamole, hapje, kerstdiner, kerstmenu, kerstmis, klaar in 30min, roomkaas, snel klaar

1 thought on “Bladerdeeg hapjes lepels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.