Red velvet chocolademelk

Red velvet chocolademelk

Het mag vandaag dan wel Valentijn zijn, ik toon vandaag mijn liefde voor melk, de “queen” of “king” van de zuivel, met deze zalige red velvet chocolademelk. Zoals jullie misschien wel weten, mag ik mij dit jaar ambassadrice van de zuivel noemen. Een titel waar ik enorm fier en vereerd over ben, een titel die me op het “lijf” is geschreven. Melk, boter, room, yoghurt … allemaal standaard in mijn keuken of het nu voor hartige of zoete bereidingen is.

Laten we het vandaag eens hebben over de “King” of “Queen” van de zuivel, de basis van zuivelproducten … MELK. Iets standaard wat bij iedereen in de koelkast staat en soms vergeten we hoe veelzijdig dit “witte goedje” is. Melk is een ingrediënt voor op elk moment van de dag. Denk maar aan de eerste tas koffie van dag met een vleugje melk gevolgd door een kommetje yoghurt met fruit als ontbijt, die heerlijke cappuccino om 10u, een fluffy omeletje (met een scheutje melk in) als lunch, een kommetje vanillepudding in de namiddag met een chai latte of chocolademelk en als avondmaal een stukje vlees met patatjes en bloemkool in witte saus. Oh ja, op elk moment van de dag staat melk voor ons klaar. Super veelzijdig dus, iets waar we meer bij moeten stilstaan.

Veelzijdigheid troef en daarnaast is melk ook de basis van heel wat anders lekkers. Denk maar aan yoghurt, room, boter, chocolademelk, kaas, zure room, platte kaas, karnemelk … En daarom mag je dit “witte goedje” echt wel terecht de “King of Queen” van de zuivel noemen.

En weet je wat mijn favoriete “melkmoment” van de dag is?
Dat is gewoon een glas frisse melk, zonder maar enige opsmuk of extraatjes.
Iets waar ik al verzot op ben sinds kindsbeen. De perfecte opkikker, voedzaam en het perfecte gezonde tussendoortje.
En omdat ik nogal een “curieuze” persoon ben, ben ik nu wel heel nieuwsgierig naar wat jullie favoriete melkmoment is. Laat ze zeker even weten in de reacties 😀

Red velvet chocolademelk
Red velvet chocolademelk

Red velvet chocolademelk

Een heerlijke liefdevolle chocolademelk (gemaakt met Ruby chocolade) ideaal voor je op te warmen tijdens een koude winterse dag
Gang Drankjes

Ingrediënten
  

 • 150 gr Ruby chocolade (of witte chocolade)
 • 800 ml halfvolle melk
 • 1 kl suiker
 • 1 + 1/2 tl vanille essence
 • 1 kl cacaopoeder
 • 100 gr roomkaas
 • 120 ml room
 • 1 el poedersuiker
 • Rode kleurstof (optioneel)
 • Sprinkles of versiersel

Instructies
 

 • Voor de chocolademelk.
  Breek de chocolade in kleinere stukjes en doe in een kookpotje samen met de melk, 1 kl suiker, 1tl vanille essence en cacaopoeder. Breng tot net onder het kookpunt (niet laten koken). Roer tijdens het opwarmen af en toe zodat de chocolade kan smelten.
  Gebruik je witte chocolade en wil je de chocolademelk een mooi roze/rode kleur geven, voeg dan ook kleurstof toe.
 • Terwijl de chocolademelk opwarmt, kan je de roomkaas topping maken.
  Doe de roomkaas, melk, 1/2tl vanille essence en poedersuiker in een mengkom van je keukenmachine en mix tot je een stevige slagroom krijgt.
  Je kan dit nu in een spuitzak met spuitmondje scheppen om dit zo makkelijker bovenop de chocolademelk te spuiten.
 • Verdeel de warme chocolademelk over 4 tassen en spuit hierop de opgeklopte room-roomkaas.
  Werk eventueel af met sprinkles
  Cheers !
Trefwoord chocolademelk, drankje, Red velvet, ruby chocolade
Red velvet chocolademelk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.