Sante voor iedereen voor wie de vakantie vandaag is begonnen
Schol voor iedereen die met glans geslaagd is met de examens
Of gewoon gezondheid voor iedereen die blij is dat het weekend bijna kan beginnen (waaronder ikzelf)
Dat toosten ga ik vandaag doen met deze heerlijke zelfgemaakte perzik limonade gezoet door tagatesse van Damhert.
Ik ben ondertussen zo’n 2 weken hun producten aan het testen en de tagatesse is toch wel één van mijn favorietjes… minder calorieën dan gewone suiker en geen vieze nasmaak zoals andere gezonde zoetmiddelen op de markt.
Tip > hou zeker dit weekend mijn Facebook en Instagram in de gaten omdat ik 5 pakketjes van Damhert mag weggeven.
Ingrediënten (2 personen)
- 6 perziken
- 50gr tagatesse of 100gr gewone suiker
- zeste van 3 citroenen
- 250ml citroensap
- Extra > ijsblokjes, schijfjes perzik of citroen
Bereidingswijze
Halveer de perzikken, verwijder de pit en snij in blokjes.
Doe deze blokjes in een kookpot met 500ml water, de zeste van citroen en de suiker.
Breng zachtjes aan de kook, als dit eenmaal kookt, laat zachtjes sudderen tot de perzikken zacht zijn.
Haal door een zeef en vang het vocht op. Duw al het vocht uit de perzikken.
De uitgeperste perzikken gebruiken we niet meer.
Laat het perzikkensap volledig afkoelen in de koelkast.
Eenmaal het sap is afgekoeld, voeg dan het citroensap toe en ongeveer 600 a 700ml water.
Serveer de limonade lekker fris en doe in elk glas enkele ijsblokjes en eventueel enkele schijfjes perzik of citroen.
Schol!