Ik ga klinken, klinken op 4 dagen vakantie die vandaag om 16h38 zal starten.
Vier dagen klinkt voor de meeste niet veel, voor mij net genoeg.
Vier dagen van rust, iets wat ik al 2 jaar niet meer gekend heb … lekker ontspannen aan de zee, geen huishouden te regelen, niet sporten (misschien wel een klein looptoertje op het strand) en eens niet aan de blog werken.
Niet dat je “aan de blog werken” echt werken kan noemen, ik kan het moeilijk werken noemen omdat het mijn hobby is, er steekt echter wel heel veel (leuke) tijd in.
Er mag dus deze avond geklonken worden op die verdiende rust en dat ga ik niet doen met een cava of gin-tonic, wel met deze citrus mocktail. Het ideetje heb ik opgedaan van Jeroen Meus tijdens z’n dagelijkse zomerkost. Het is een mengeling van vers pompelmoessap, sinaasappelsap en limoensap aangevuld met tonic. Lekker fruitig en fris ideaal om te klinken op je verlof op een zwoele zomerdag of als aperitief bij een zomerse BBQ.
De mocktail heb ik nog extra op smaak gebracht met gedroogde schijfjes van sinaasappel en limoen van Botanic & fruits. Een nieuw Spaans merk dat er als eerste in slaagde om op een kwalitatieve manier vruchten (komkommer, gember, aardbei, meloen, kiwi, mango, …) te dehydrateren en nadien correct te bewaren. De vruchtenschijfjes worden gedroogd op lage temperaturen waardoor de smaak en kleur bewaard blijven. Eenmaal het gedroogde fruit terug in contact komt met vloeistof, zal het opnieuw smaak afgeven. Er komen geen bewaarmiddelen of additieven aan te pas.
Verkrijgbaar bij gespecialiseerde drankenhandels en binnenkort ook bij Colruyt en Carrefour.
Ingrediënten (voor 4 a 5 glazen)
- 2 Pompelmoezen
- 5 sinaasappels
- 1 limoen + eventueel extra om te garneren
- Tonic
- Ijsblokjes
Bereidingswijze
Pers de sinaasappels, pompelmoezen en limoen uit. Meng goed. Bewaar het sap koel tot net voor het serveren.
Vul de helft van de glazen met het sap.
Doe hierbij enkele blokjes ijs en vul aan ( naar smaak) met tonic.
Enjoy!