Taco’s, ik denk dat iedereen dit typisch Mexicaanse maaltijd wel kent ondertussen. Een gerechtje dat altijd zorgt voor een feestje hier op tafel. Ze brengen altijd zomerse exotische vibes, wel handig in een jaar waar we geen reisjes hebben kunnen maken. Ik heb al heel wat taco receptjes met jullie gedeeld maar nog geen versie die serveert als dessertje. Yes yes , taco als dessert het kan met deze zoete taco’s met appel.

Een lekker krokante taco die een subtiel laagje heeft van suiker en kaneel, daarin een zalige roomkaas vulling afgewerkt met heerlijke gestoofde appel. Een soort van appeltaart in een taco. Klink toch goed he en ook lekker origineel!
Natuurlijk kan je gaan spelen met de topping. Je kan eventueel de appel vervangen door peer of voor een exotische topping met mango en ananas.



Ingrediënten (4 personen)
- 4 zachte wraps/tortilla’s
- 50gr suiker
- 2 appelen
- 1/2tl kaneel + snuifje
- Optioneel : snuifje gemberpoeder & kardemompoeder
- 1el citroensap
- 1tl maizena
- 65gr bruine suiker/cassonade
- 200gr roomkaas
- 25gr poedersuiker
- 1tl vanille essence
- 100ml room
- Olie
Bereidingswijze
Begin met het stoven van de appelen.
Schil daarvoor de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
Doe 50ml water, 1/2tl kaneel, gemberpoeder, kardemompoeder, citroensap en bruine suiker in een kookpot. Zet op een middelhoog vuur, roer goed zodat de suiker kan smelten en de maizena kan oplossen. Laat dit voor zo’n 2 a 3min indikken, roer regelmatig. Voeg de blokjes appel toe en laat zachtjes sudderen voor zo’n 10min. De appel hoeft geen moes te zijn, de appel mag nog wat bite hebben.
Haal dan van het vuur en laat ietwat afkoelen.
Doe de roomkaas, poedersuiker, vanille essence en room in een mengkom en klop los tot een mooi gladde (en ook stevige) crème. Zet even in de koelkas.
Voor de taco’s, ik heb de tortilla’s/wraps iets kleiner gemaakt met een diameter van zo’n 15cm.
Meng alvast 50gr suiker met snuifje kaneel in een kommetje.
Neem een muffinbakvorm en draai deze om. Na het bakken moet je de wraps namelijk direct vouwen en de gleufjes van de bakvorm zetten om de vorm te verkrijgen.
Verhit een hoge pan met een royale vleug (zo’n 1cm) olie.
Neem een wrap en bak deze mooi goudbruin aan beide kanten. Pas op dit gaat heel snel (+/- 20sec) als de olie warm genoeg is.
Nu moet je vlug werken. Haal de wrap uit de olie, dep direct snel door de kaneelsuiker en vouw deze voorzichtig en leg in de gleufjes van de muffinbakvorm. Duw voorzicht wat aan. De wrap zal onderaan ietwat scheuren maar zorg dat hij niet helemaal doorscheurt. Laat afkoelen.
Als de taco’s zijn afgekoeld, schep wat van de roomkaas crème in de taco en werk af met de appeltjes. Serveer direct.
Smakelijk