Yoghurtmousse met sinaasappel

Yoghurtmousse met sinaasappel

Als ik de foto’s van dit dessertje bekijk dan krijg ik een vroeg lentegevoel. Oke, misschien nog wat vroeg maar je kan niet vroeg genoeg aan de lente beginnen te denken :-). Dus de winter ook zo beu, dan hoef je maar één ding te doen … deze yoghurtmousse met sinaasappel maken. Een fris dessertje, klaar in no-time, weinig werk en zalig lekker!

Yoghurtmousse met sinaasappel

Eigenlijk is dit dessertje een afleidsel van een ontbijtje … yoghurt met fruit en granola. De yoghurt maken we natuurlijk iets rijkelijker door wat room en suiker toe te voegen. Het blijft een dessertje he, dat mag iets meer zijn 🙂
Als topping maakt ik een topping op basis van noten, zaden en pitten. Heb je homemade granola is huis, dan kan je deze ook gebruiken om af te werken. Of wat geroosterd amandelen werkt ook.

Yoghurtmousse met sinaasappel
Yoghurtmousse met sinaasappel

Ingrediënten yoghurtmousse (5 a 6 personen)

  • 120ml + 240ml room
  • zeste van 2 sinaasappels (fijn geraspt)
  • 50gr honing
  • 100gr suiker
  • 60ml vers sinaasappelsap
  • 500gr griekse yoghurt
  • 5 blaades gelatine
  • snuifje kardemompoeder
  • Extra : 1 sinaasappel + 1 pompelmoes

Ingrediënten zaden & noten topping

  • 2el pompoenpitten
  • 1el chiazaad
  • 3el amandelschaafsel
  • 2el gepofte quinoa (of gepofte rijst)
  • 1kl kokosolie
  • 1el honing
  • snuifje zout

Bereidingswijze

Voor de mousse.
Week de blaadjes gelatine in koud water.
Doe 120ml room in een kookpotje samen met de zeste van sinaasappel, honing en suiker. Breng zachtjes tot aan het kookpunt (niet laten koken). Roer goed zodat de honing en suiker kunnen oplossen.
Als dit bijna kookt, haal van het vuur.
Wring de gelatine goed uit en voeg toe. Roer goed zodat de gelatine kan oplossen.
Voeg het sinaasappelsap en yoghurt toe, roer goed tot een mooi glad egaal mengsel.
Laat even afkoelen op kamertemperatuur.
*
Klop de resterende 240ml room stijf op.
Meng de opgeklopte room met afgekoelde yoghurt mengsel. Doe dit met een spatel en roer niet te lang.
Verdeel de mousse over kommetjes en laat minstens 2h of langer opstijven in de koelkast.

Voor de noten & zaden topping.
Verhit een ruime pan
Doe de pompoenpitten, chiazaad, amandelschaafsel en gepofte quinoa in de pan en rooster ze voor een paar minuten tot het amandelschaafsel goudbruin begint te worden.
Voeg de kokosolie toe en de honing. Roer goed en haal van het vuur.

Voor de afwerking.
Schil de sinaasappel & pompoelmoes en snij in plakjes.
Werk de mousse af met de plakjes sinaasappel en pompelmoes en de noten & zaden topping.

Smakelijk!




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.