Wentelteefjes uit de oven met bramen en ricotta

Wentelteefjes uit de oven met bramen en ricotta

Morgen is het Pasen … een dag waarop we lekker lang kunnen uitslapen (alleja, ik zal wel weer wakken zijn om 5h #nocomment). Een dag waarop we lekker lang kunnen ontbijten of brunchen. Een dag waarop we iets meer tijd hebben om iets speciaal voor het ontbijt/brunch te preparen. En ik heb daar een perfect receptje voor, deze yummie wentelteefjes uit de oven met bramen en ricotta. Geen gewone wentelteefjes, wel rijkelijke wentelteefjes van briochebrood (je kan natuurlijk ook gewoon brood gebruiken) die gevuld zijn met bramenjam.

Wentelteefjes uit de oven met bramen en ricotta

Het traditionele eiermengsel waarin we onze sneetjes brood even in laten weken, krijgt ook een kleine upgrade door ricotta, maple syrup (of honing) en wat zeste van citroen toe te voegen.
Ja, deze wentelteefjes horen echt thuis op het Paasontbijt of op de Paasbrunch of op eender welke dag waarop je iets meer tijd hebt om te ontbijten.

Wentelteefjes uit de oven met bramen en ricotta
Wentelteefjes uit de oven met bramen en ricotta

Ingrediënten (4 personen)

 • 8 sneetjes briochebrood (of ander brood)
 • 3 eieren
 • 180ml melk
 • 125gr ricotta
 • 2el maple syrup (of honing)
 • zeste van halve citroen
 • 40gr margarine/boter
 • bramenconfituur
 • vanille essence
 • 100gr bramen (vers of diepvries)
 • handvol amandelschaafsel
 • Optioneel : opgklopte room, yoghurt, ricotta

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Smelt de margarine/boter.
Kluts de eieren los samen met de melk, ricotta, maple syrup, zeste van een halve citroen, gesmolten boter en wat vanille essence. KLop tot een mooi egaal papje. Zet even opzij.

Leg 4 sneetjes briochebrood voor je en smeer ze alle 4 royaal in met bramenconfituur. Leg hierop de resterende 4 sneetjes brioche brood, zodat je 4 belegde brioche boterhammen hebt.
Haal nu elke belegde brioche boterham door het papje (van ei-melk-ricotta …) laat ze steeds even weken in het papje.
Leg de geweekte boterhammen in een ovenschaal, strooi hierover de bramen en wat amandelschaafsel.
Bak de wentelteefjes mooi goudbruin in de oven voor ongeveer 30 a 40min.

Serveer de wentelteefjes warm met eventueel wat opgeklopte room, yoghurt of ricotta.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.