Rijstpap met aardbeien

Lekker makkelijk recept voor Rijstpap met aardbeien, een heerlijk simpel zomers dessert dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een romige rijst pudding met als geheim ingrediënt witte chocolade. Onderaan in het dessert glaasje vind je verse zomerse aardbeien, daarop de rijstpap afgewerkt met een coulis van aardbeien.
Naar recept gaan

Rijstpap met aardbeien en zoals je kan zien met een gouden lepeltje! Ahja, dat moet he. Dit makkelijke receptje voor rijstpudding krijgt een heerlijke zomerse upgrade met Belgische aardbeien. Een dessertje in een glaasje waarmee je iedereen, zowel groot als klein, zal plezieren. Mijn geheim om die rijstpap nog dat tikkeltje lekkerder te maken? Heel simpel door wat witte chocolade toe te voegen. De aardbeien voeg ik toe op 2 manieren. Onderaan het glaasje liggen gewoon stukjes aardbeien en bovenaan een homemade coulis van aardbeien

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met aardbeien? Check dan zeker deze recepten

Lekker makkelijk recept voor Rijstpap met aardbeien, een heerlijk simpel zomers dessert dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een romige rijst pudding met als geheim ingrediënt witte chocolade. Onderaan in het dessert glaasje vind je verse zomerse aardbeien, daarop de rijstpap afgewerkt met een coulis van aardbeien.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Rijstpap met aardbeien?

  • Melk
  • Suiker & Vanillesuiker
  • Vanillestok
  • Dessertrijst
  • Witte chocolade
  • Room
  • Aardbeien
  • Citroen

Hoe maak je deze Rijstpap met aardbeien?

Doe de melk, suiker, vanillesuiker, zaadjes van vanillestok en de lege vanillestok in een kookpotje. Breng vervolgens aan de kook. Roer in het begin even los zodat de suiker kan oplossen. Eenmaal dit kookt, voeg de rijst toe en laat zachtjes sudderen tot de rijst gaar is. Roer af en toe zodat de rijst niet aan de bodem kan plakken. De rijst zal door het garen al de melk opnemen.

Breek ondertussen de witte chocolade in stukjes en doe in een mengkom. Wanneer de rijstpap klaar is, giet over de witte chocolade. Roer dan goed zodat de chocolade kan smelten. Laat de rijstpap nu volledig afkoelen. Zet niet in de koelkast anders wordt deze te vast. Eenmaal de rijstpap niet meer te heet is, kan je een stuk plasticfolie leggen direct op de rijstpap. Zo vermijd je een velletje.

Wanneer de rijstpap volledig is afgekoeld, klop dan de room stijf op. Roer de rijstpap nog even los en meng dan de rijstpap.

Snij ondertussen ook nog de aardbeien in kleine stukjes en verdeel over de dessertglaasjes gevolgd door de rijstpap. Werk af met ofwel blokjes aardbeien of “homemade” aardbeien coulis (zie hieronder hoe je deze maakt, is niet veel werk).

Zet vervolgens de potjes in de koelkast tot voor het serveren. Je kan deze makkelijk al enkele uren van tevoren maken.

Lekker makkelijk recept voor Rijstpap met aardbeien, een heerlijk simpel zomers dessert dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een romige rijst pudding met als geheim ingrediënt witte chocolade. Onderaan in het dessert glaasje vind je verse zomerse aardbeien, daarop de rijstpap afgewerkt met een coulis van aardbeien.
Lekker makkelijk recept voor Rijstpap met aardbeien, een heerlijk simpel zomers dessert dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een romige rijst pudding met als geheim ingrediënt witte chocolade. Onderaan in het dessert glaasje vind je verse zomerse aardbeien, daarop de rijstpap afgewerkt met een coulis van aardbeien.
Lekker makkelijk recept voor Rijstpap met aardbeien, een heerlijk simpel zomers dessert dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een romige rijst pudding met als geheim ingrediënt witte chocolade. Onderaan in het dessert glaasje vind je verse zomerse aardbeien, daarop de rijstpap afgewerkt met een coulis van aardbeien.

Rijstpap met aardbeien

Lekker makkelijk recept voor Rijstpap met aardbeien, een heerlijk simpel zomers dessert dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een romige rijst pudding met als geheim ingrediënt witte chocolade. Onderaan in het dessert glaasje vind je verse zomerse aardbeien, daarop de rijstpap afgewerkt met een coulis van aardbeien.
Totale tijd 1 uur
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 dessertglaasjes

Ingrediënten
  

  • 250 gr aardbeien + eventueel extra

Rijstpap

  • 1 l melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 el suiker
  • 1 vanillestok
  • 200 gr dessertrijst
  • 100 gr witte chocolade
  • 150 ml room

Coulis aardbeien (optioneel) *

  • 250 gr aardbeien
  • 100 gr suiker
  • 100 ml water
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/2 citroen (sap)

Instructies
 

  • Wil je zelf de coulis maken, maak deze dan eerst of je kan deze ook tegelijk met de rijstpap maken. Of je kan deze ook al makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand maken.
    Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze dan.
    Doe suiker en water in een kookpotje. Breng zachtjes aan de kook zodat de suiker kan oplossen, je hoeft niet te roeren.
    Als dit eenmaal kookt voeg je de aardbeien en vanille extract toe. Roer even en laat dan 10 aa 15min zachtjes sudderen tot de aardbeien zo goed als helemaal tot moes zijn gekookt.
    Mix dan de coulis tot een gladde saus. Je zou dit nog door een zeef kunnen halen maar dit heb ik niet gedaan. Voeg nu nog een beetje citroensap toe.
    Giet in een kommetje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar dan goed afgedekt in de koelkast.
  • Voor de rijstpap, doe hiervoor de melk, suiker, vanillesuiker, zaadjes van vanillestok en lege vanillestok in een kookpotje en breng aan de kook. Roer in het begin alles even los.
    Als dit kookt, voeg je dessertrijst toe. Roer even en laat dan zachtjes garen in de melk. Tijdens het garen, roer af en toe zodat de rijst niet aan de bodem kleeft. 
    Breek ondertussen de witte chocolade in kleinere stukjes en doe in een mengkom. Je zal zien dat de rijst al het vocht zal opnemen. Reken toch op zo'n 30min (kan ook langer). Is de rijst gaar, giet dan de rijstpap over de witte chocolade in de kom. Roer goed zodat de chocolade kan smelten.
    Laat de rijstpap nu afkoelen tot kamertemperatuur. Zet niet in de koelkast want dan gaat deze veel te vast worden. Als de rijstpap niet meer zo heet is, kan je een vel plasticfolie direct op de pap leggen om een velletje te voorkomen.
  • Wanneer de rijstpap volledig is afgekoeld, klop je de room stijf op. Voeg deze toe aan de rijstpap en meng deze er kort onder.
  • Verwijder dan de kroontjes van de aardbeien en halveer ze of snij in kleine blokjes. Verdeel deze over de glaasjes gevolgd door de rijstpap en de afgekoelde coulis.
    Zet in de koelkast tot voor het serveren. Dit kan je makkelijk al enkele uren van tevoren maken
    Smakelijk

Notities

(*) Geen zin om zelf die coulis te maken. Werk dan af met nog een laagje aardbeien stukjes. of je kan ook bijvoorbeeld een kant-en-klare coulis (meestal frambozen in de winkels) gebruiken. 
Trefwoord aardbeien, dessert, dessert in een glaasje, no bake, op voorhand maken, rijst, rijstpap, snel klaar, witte chocolade, zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.