Rabarber crumble cake met pudding

Een heerlijk eenvoudige cake met laagjes makkelijke cake, vanillepudding, rabarber en een havermoutcrumble. Een feestje voor op tafel en bij de koffie zeker nu we volop in het rabarberseizoen zijn. En op en top zomers recept

Rabarber en crumble en cake en pudding, dat kan maar één ding betekenen … extreme yumminess! Dus wees gewaarschuwd en draai vooral jullie oven al maar aan. Deze rabarber crumble cake met pudding is zo’n cakeje om gezellig in het weekend te bakken om daarna lang en uitgebreid van te genieten. Doe daarbij nog een lekkere koffietje en je hebt een leuk “klein geluksmomentje” gecreëerd.

Deze heerlijke cake bestaat uit 4 elementen, klinkt veel maar wees gerust er is totaal niets moeilijk aan!
De onderste laag is een klassieke cake. Daarop komt een heerlijk smeuïge vanillepudding gevolgd door stukjes frisse rabarber. En als topping een crunchy crumble. Vier zalige elementen die samen één zalig geheel vormen met de nodige zoetigheid, het zure van de rabarber, het romige van de pudding en de crunchiness van de crumble.

Een cake die je nu moet bakken wat we zitten nog volop in het rabarberseizoen. Dit loopt trouwens vanaf eind maar tot eind juni. Rabarber wordt namelijk zuurder naarmate het seizoen verstrijkt. Dus we moeten er nu volop van profiteren. Heb je nu net zoals mij een overload aan rabarber, dan steek je die gewoon in de diepvries (natuurlijk wel in blokjes gesneden). Zo kan je lang na het officiële seizoen genieten van rabarber. Nu gaan we ze gewoon verwerken in deze zalige cake!
Of scroll eens door al mijn recepten met rabarber

Een heerlijk eenvoudige cake met laagjes makkelijke cake, vanillepudding, rabarber en een havermoutcrumble. Een feestje voor op tafel en bij de koffie zeker nu we volop in het rabarberseizoen zijn. En op en top zomers recept

TIPS :
> Je kan de rabarber ook vervangen door abrikozen, perziken, appel, peer …
> De vanillepudding, je kan deze maken volgens mijn recept hieronder. Of gebruik de vanille pudding poeder (Imperial) voor het maken van de pudding.
> Maak de pudding op voorhand aangezien deze dient afgekoeld dient te zijn.

Een heerlijk eenvoudige cake met laagjes makkelijke cake, vanillepudding, rabarber en een havermoutcrumble. Een feestje voor op tafel en bij de koffie zeker nu we volop in het rabarberseizoen zijn. En op en top zomers recept

Rabarber crumble cake met pudding

Een heerlijk eenvoudige cake met laagjes makkelijke cake, vanillepudding, rabarber en een havermoutcrumble. Een feestje voor op tafel en bij de koffie zeker nu we volop in het rabarberseizoen zijn. En op en top zomers recept
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

Cake

  • 250 gr boter/margarine (kamertemperatuur)
  • 220 gr suiker
  • 4 eieren
  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 1 el vanille essence
  • 350 gr rabarber

Pudding

  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 50 gr maizena
  • 50 gr suiker
  • 1 ei

Crumble

  • 40 gr suiker
  • 10 gr vanillesuiker
  • 50 gr boter
  • 50 gr patisseriebloem
  • 50 gr havermout

Instructies
 

Vanillepudding

  • Begin met het maken van de pudding dan kan deze ietwat afkoelen.
    Doe de melk (maar hou 5el apart) samen met de zaadjes van de vanillestok in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook.
    Meng ondertussen de maizena, suiker, ei en de 5el melk. Roer tot een glad papje.
    Giet dit papje al roerend bij de warme melk. Laat al roerend inkoken tot een mooi dikke pudding.
    Haal van het vuur en leg direct een stukje plasticfolie bovenop de pudding. Zo zal er geen velletje op de pudding komen.
    Laat de pudding afkoelen.

Cake

  • Was de rabarber en snij in blokjes van zo'n 3 a 4cm.
    Zet even opzij.
  • Beleg een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
    Doe de zachte boter/margarine en suiker in een mengkom (van je keukenmachine) en mix licht en romig voor zo'n 3 a 4min.
    Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Voeg ook de vanille essence toe.
    Als laatste voeg je de bloem toe en mix tot een mooi glad deeg. Zet even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Crumble

  • Doe beide suikers, boter, bloem en havermout in een mengkom en kneed tot een crumble.
  • Giet het deeg van de cake in de springvorm.
    Schep hierop de afgekoelde pudding en spreid mooi egaal uit.
    Verdeel hierover de blokjes rabarber gevolgd door de crumble
    Bak de cake zo'n 60min in de oven tot de cake mooi gaar is.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, cake, crumble, rabarber, vanillepudding
Een heerlijk eenvoudige cake met laagjes makkelijke cake, vanillepudding, rabarber en een havermoutcrumble. Een feestje voor op tafel en bij de koffie zeker nu we volop in het rabarberseizoen zijn. En op en top zomers recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.