Piña Colada cake

Piña Colada cake

Laten we wat exotische vibes op tafel toveren dit weekend! Exotische vibes die ons doen denken aan paradijselijke witte stranden, palmbomen, azuurblauwe zee … een zalig gevoel toch, een gevoel dat je zeker gaat krijgen wanneer je van deze heerlijke Piña Colada cake aan het smullen bent. Een frisse cake met de nodige kokos, ananas en voor de liefhebbers ook rum.

Na die eerste hap van dit cakeje waande ik mij meteen weer in Cuba. Een land waarop ik verliefd ben geworden en ik kan niet wachten om dit prachtige land verder te ontdekken. Tot het zover is, tover ik gewoon Cuba uit mijn oven in de vorm van cake 😀 … een prima en vooral heerlijk alternatief.

Deze Piña Colada cake ziet er misschien klassiek uit … cake, room topping en ananas versiering. Wel dat is ie niet 😀
Wie vertrouwt is met de Zuid-Amerikaanse keuken kent ongetwijfeld “tres leches cake”, vertaald is dat 3 melken taart. Hierbij bak je eerst een vrij klassieke cake, laat die afkoelen, prik gaatjes in de cake en overgiet je deze met een melkmengsel. Heerlijk! En nee je krijgt echt geen “zompige” nate cake.

Piña Colada cake

TIPS :
– Ik maakte chips van de ananas om de cake af te werken. Heel makkelijk om te maken, je hebt er zelf weinig werk mee, de oven doet al het werk. Enkel dient de chips wel zo’n 2h te drogen. Je kan de cake ook perfect afwerken met verse ananas.

Piña Colada cake

Piña Colada cake

Een exotische cake met de nodige kokos, ananas en rum.
Gang Nagerecht

Equipment

  • Springvorm

Ingrediënten
  

Cake

  • 200 gr patisseriebloem
  • 20 gr kokospoeder
  • 4 eieren
  • 1 tl zeste van limoen
  • 200 gr poedersuiker
  • 80 ml melk
  • 180 ml kokosmelk
  • 300 ml gecondenseerde melk
  • 5 el rum of rum extract

Topping

  • 1/2 ananas
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml room
  • 6 el suiker
  • 1/2 tl zeste van limoen
  • Kokos chips optioneel

Instructies
 

Cake

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
    Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
  • Meng de bloem met het kokospoeder en zet even opzij.
  • Splits de eieren.
    Klop de eiwitten stijf op.
    Doe het eigeel, poedersuiker en zeste van limoen in tweede mengkom en mix dit voor zo'n 5 a 6min. Dit mengsel dient de verdubbelen in volume en mooi luchtig zijn.
    Voeg hier het bloem-kokos mengsel aan toe en meng goed.
    Spatel hieronder de eiwitten. Meng niet te lang.
    Schep het deeg in de bakvorm en bak voor zo'n 40 a 45min tot de cake mooi goudbruin en gaar is binnenin.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Mix de melk, kokosmelk, gecondenseerde melk en rum (extract) los.
  • Leg de volledig afgekoelde cake op een (serveer)bord en zet de springvorm weer rond de cake.
    Prik gaatjes in de cake (met satéstokjes) en overgiet met het melk mengsel.
    Zet voor minstens 6h of langer (nachtje) in de koelkast.

Topping

  • Voor de ananas chips
    Verwarm de oven voor op 100 graden.
    Beleg 2 bakplaten met bakpapier.
    Verwijder de schil van de ananas en snij in heel dunne plakjes van zo’n 1 a 2mm dikte.
    Heb je een mandoline, gebruik deze dan.
    Leg de plakjes op de bakplaat en zet voor minstens 2h in de oven.
    Draai ze regelmatig om tijdens het bakken.
    Als de chips mooi krokant is, haal uit de oven, laat ietwat afkoelen en decoreer er de taart mee.
  • Voor de mascarpone crème
    Mix de mascarpone los.
    Voeg de suiker, room en zeste van limoen toe en mix tot een stevige crème.
    Je kan deze in de koelkast nog even laten opstijven.
  • Werk de cake af met de mascarpone crème, de chips van ananas en kokoschips
    Smakelijk !
Trefwoord ananas, cake, dessert, kokos, mascarpone
Piña Colada cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.