Panna Cotta taart met kokos en passievrucht

Panna Cotta taart met kokos en passievrucht

Panna cotta, ik denk dat dit Italiaanse dessert bij iedereen wel gekend is. Een dessertje dat weinig ingrediënten vraagt, super snel klaar en zich ook weer perfect leent om eindeloos op te variëren. We kunnen kruiden/smaakmakers toevoegen aan de room, we kunnen verschillende ingrediënten toevoegen als afwerking, je kan er zelfs een hartelijke versie van maken. Of maak eens deze panna cotta taart met kokos en passievrucht. 

Panna Cotta taart met kokos en passievrucht

De vulling is een klassieke panna cotta met lekker veel vanille. De taartbodem is kokos kokos kokos, deze proeft echt helemaal naar die typische kokosrotsjes. En voor de frisse toets komt er bovenop nog was passievruchtpulp. Een echt tropisch taartje als je het mij vraagt, ideaal om even weg te dromen naar tropische temperaturen. 

Panna Cotta taart met kokos en passievrucht
Panna Cotta taart met kokos en passievrucht

Ingrediënten

  • 200gr kokosrasp
  • 3 eiwitten
  • 60 + 80gr suiker
  • 700ml room
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 6 a 7 passievruchten
  • 1,5el honing
  • Extra >taartvorm (+/- 20 a 22cm) > het makkelijkste is een taartvorm met losse bodem om de taart beter los te krijgen.

Bereidingswijze

Begin met het maken van de korst.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de taarvorm in met wat olie.
Meng de kokosrasp met 60gr suiker en voeg dan de eiwitten toe. Meng goed tot een ietwat plakkerig mengsel. Doe dit mengsel in de taartvorm en duw goed aan met je handen. De bodem dient helemaal bedekt te zijn en maak ook een randje met het kokosmengsel. Zorg dat alles goed bedekt en dicht is, anders zal dit met de vulling gaan lekken.
Bak zo’n 25min in de oven tot de korst mooi goudbruin is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Ondertussen kan je de Panna Cotta vulling maken.
Laat de gelatine weken in koud water.
Doe de room in een kookpotje samen met de suiker en de zaadjes van de vanillestok. Breng tot net onder het kookpunt (laat niet koken), roer even zodat de suiker kan smelten en haal dan van het vuur.
Knijp de gelatine goed uit en voeg al roerend toe aan het room mengsel.
Laat ietwat afkoelen en giet dan in de afgekoelde korst.
Zet voor minstens 3h (of langer) in de koelkast om op te stijven.

Vlak voor het serveren, meng je de passievruchtpulp met de honing en verdeel een deel over de taart, de rest hou je om apart te serveren.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.