Nutella-Hazelnootkoekjes

Nutella hazelnoot koekjes-1

Kan het nog beter dan dit?
Tegen een koekje zeg ik nooit nee, tegen een heel pak koekjes zeg ik ook nooit nee šŸ™‚
Als er dan ook nog eens nutella in het koekje is verwerkt dan kan het gewoonweg niet beter.
En toch kan het nog beter … Ā met nog wat stukjes witte chocolade en “crunchy” stukjes geroosterde hazelnoot worden deze koekjes decadent lekker!

Nutella hazelnoot koekjes-1

Het deeg van de koekjes is klaar in 1-2-3, toch zeker als je een keukenmachine/robot hebt. Het deeg dat je uiteindelijk bekomt is iets natter dan bij een normaal koekjesdeeg. Gewoon een uurtje in de koelkast laten opstijven, oprollen tot en worst, plakjes afsnijden en bakken maar. Koekjes bakken moeilijk? Nee toch!

Nutella hazelnoot koekjes-1

Ingrediƫnten (ongeveer 18 koekjes)

  • 125gr patisseriebloem
  • 30gr cacaopoeder
  • 1/2tl baking soda
  • 115gr boter (op kamertemperatuur)
  • 140gr nutella
  • 110gr witte suiker
  • 100gr bruine suiker
  • 90gr geroosterde hazelnoten* (fijngehakt)
  • 175gr witte chocolade (in kleine blokjes gehakt)
  • 1 ei
  • vanille essence
  • zout

*leg hazelnoten in een ovenschaal en rooster ze in de oven op ongeveer 210 graden tot ze mooi goudbruin zijn (ongeveer 10 a 14min)

Bereidingswijze

MengĀ de bloem, cacaopoeder, baking soda en een snuifje zout in een kom. Zet even opzij.
Doe de boter en beide suikers in een ruime mengkom (heb je een keukenrobot/machine gebruik deze dan)
en klop even los.
Doe hierbij de nutella en laat even mengen.
Voeg het ei en vanille essence toe, meng/mix tot een egaal mengsel.
Schep hierbij het bloem-cacaomengsel toe en meng/mix tot een mooi egaal deeg.
Doe hierbij op het laatste de fijngehakte hazelnoten en stukjes witte chocolade, laat nog even goed mengen.
(ter info > dit deeg is redelijk nat in vergelijking met gewoon koekjesdeeg)
Neem twee vellen plasticfolie, verdeel het deeg hierover, pak goed in en laat het deeg minstens 1h opstijven in de koelkast.

Nutella hazelnoot koekjes-1

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Haal het deeg uit de koelkast en rol met de plasticfolie nog rond het deeg een worst
zodat je gewoon plakjes hoeft te Ā snijden. Leg de plakjes op de bakplaat.
Omdat de koekjes tijdens het bakken nog enorm uitzetten, kan je ze best in porties bakken.
Ik heb er max. 5 per bakplaat gebakken.
Bak de koekjes ongeveer 14min in de oven.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. Als je de koekjes uit de oven haalt, dan zijn ze nog heel zacht. Laat ze daarom afkoelen op je bakplaat. Zodra ze afkoelen worden ze harder.
Eenmaal ietwat afgekoeld en de koekjes zijn iets harder/steviger, laat ze dan verder afkoelen op een rooster.

Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos.

Smullen maar !

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.