Mascarpone taart met speculaas en kersen, een lekker makkelijk taartje waarmee je gaat scoren bij zowel groot als klein. Speculaas, mascarpone en kersen of kriekjes dat is nu eenmaal een fantastisch lekkere combinatie en dat ga je proeven in deze no-bake taart. In amper 30min staat deze in je koelkast en je kan deze makkelijk op voorhand maken. Geen hele resem aan ingrediënten, kort maar bondig maar wel enorm lekker. Dit soort receptjes daar ben ik dol op. Niet te veel ingrediënten, niet te veel werk en toch een wow effect. Mooi om naar te kijken en onweerstaanbaar lekker om van te smullen. Met Pasen in het vooruitzicht is dit toch wel eentje om te onthouden.
TIP! Ik maakte deze taart nu met kersen/kriekjes uit een bokaaltje omdat het kersenseizoen is. Is het seizoen er wel dan kan je verse kersen gebruiken. Of je kan dit ook met frambozen, aardbeien, blauwe bessen, … maken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met speculaas? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Mascarpone taart met speculaas en kersen?
- Kersen of krieken op sap (in bokaaltje)
- Mascarpone
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Slagroom
- Speculaas
- Speculaaspasta
Hoe maak je deze Mascarpone taart met speculaas en kersen?
Begin met het te laten uitlekken van de kersen of kriekjes. Met het sap gaan we niets doen.
Ondertussen kan je de mascarpone in een mengkom doen. Doe er ook poedersuiker en vanille extract bij. Mix dit kort tot een gladde crème. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een stevige mousse. Zet even in de koelkast.
Bekleed ondertussen de binnenkant van een cakevorm met plasticfolie. Laat de folie goed overhangen zodat je de taart makkelijker kan ontvormen.
Smeer dan een royale laag van de mascarpone room op de bodem en zijkanten. Je mag niets meer van de bodem en zijkanten zien. Leg onderaan een laagje speculaas koekjes gevolgd door een beetje mascarpone room. Smeer goed uit zodat je de speculaas niet meer ziet. Verdeel hierover wat van de kersen/kriekjes. Hou er zeker nog wat over om mee af te werken. Hierop smeer je opnieuw wat van de mascarpone room en smeer goed uit zodat je de kriekjes/kersen niet meer ziet. Hierop leg je opnieuw een laagje speculaas gevolgd door de resterende mascarpone room. Als laatste leg je nog een laagje speculaas en duw deze ietwat in de room.
Zet de taart voor minstens 3 a 4h (mag ook langer) in de koelkast. Het laatste uur voor het serveren, zet je de taart (zonder ontvormen) in de diepvries. Zo is de taart ietwat steviger en makkelijker om te ontvormen.
Ondertussen kan je de speculaaspasta au bain-marie smelten. Wanneer je de taart uit de diepvries haalt, laat deze zo’n 10min op kamertemperatuur staan. Dan ga je deze eenvoudiger uit de vorm kunnen halen. Leg de taart op een bord of plank en giet er wat van de speculaaspasta over. Werk nog af met de resterende kersen of kriekjes.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Mascarpone taart met speculaas en kersen
Equipment
- 1 Cakevorm
Ingrediënten
- 750 gr kersen of krieken op sap (in bokaaltje)
- 450 gr mascarpone
- 70 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 210 ml slagroom
- +/- 20 speculaas koekjes
- 2 el Speculaaspasta
Instructies
- Begin met de kersen/krieken te laten uitlekken. Met het sap gaan we niets meer doen.
- Ondertussen kan je de mascarpone room maken.Doe de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Klop dit tot een gladde crème. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een stevige mousse. Zet even in de koelkast terwijl je de vorm voorbereid.
- Bekleed de binnenkant met plasticfolie en laat de folie ruim ovenhangen zodat je de taart makkelijk kan ontvormen.
- Smeer dan een royale laag van de mascarpone room op de bodem en zijkanten. Je mag niets meer van de bodem en zijkanten zien.Verdeel dan over de bodem enkele speculaas koekjes gevolgd door weer een beetje mascarpone room. Spreid goed uit. Hierover verdeel je dan een deel van de kersen, niet alles aangezien we deze gaan gebruiken voor de afwerking. Doe hierop weer een beetje van de mascarpone room en smeer goed uit zodat je de kersen amper nog kan zien. Hierop leg je opnieuw wat speculaas koekjes gevolgd door de resterende mascarpone room. Smeer mooi egaal uit. Als laatste leg je hierop nog enkele speculaas koekjes en duw ze ietwat in de room.
- Zet de taart voor minstens 3 a 4h (mag ook langer) in de koelkast. Zo'n 1h voor het serveren, zet je de vorm in de diepvries. Zo ga je de taart makkelijker kunnen ontvormen. Wanneer je de taart uit de diepvries haalt, zal je zo'n 5 a 10min geduld moeten hebben alvorens je ze zal kunnen ontvormen. Leg de taart op een serveerbord of plank.Ondertussen smelt je de speculaaspasta au bain-marie en giet deze dan bovenop de taart. Werk de taart af met de resterende kersen of kriekjes. Smakelijk