Dit taartje tovert toch gewoon instant een glimlach op je gezicht, bij mij in ieder geval wel :-D. Het prachtige roze kleurtje en de heerlijke frisse onweerstaanbare smaak van deze kwarktaart met frambozen is echt een “big smile” waard. Voor de bodem gebruikte ik chocolade digestive koekjes, dus er zit ook nog eens vleugje chocolade in. Het wordt toch alleen maar beter en beter he 😉 … EN dit taartje is ook nog eens heel makkelijk en simpel te maken.
Super easy om te maken en je hebt ook geen hele resem aan ingrediënten nodig. Voor de bodem heb je alleen de koekjes nodig en gesmolten boter.
De vulling bestaat uit frambozen (vers of diepvries), suiker, gelatine, kwark of plattekaas en room. De kans is groot dat je deze gewoon standaard in huis hebt. Dus waar wacht je op? Je hebt zelfs geen oven nodig voor dit recept.
Ik gebruikte in dit recept chocolade digestive koekjes maar hier kan je eender welke droge koek voor gebruik, ja zelfs speculaas.
Ook met de vulling kan je gaan spelen. Ik gebruikte frambozen maar je kan ook mix van rood fruit gebruiken, of enkel aardbeien, blauwe bessen, frambozen, bramen. Experimenteren maar!
Zelfs de kwark kan je gaan vervangen door Griekse yoghurt.
Kwarktaart met frambozen
Equipment
- Springvorm +/- 22 a 25cm
Ingrediënten
Bodem
- 400 gr chocolade digestive koekjes
- 100 gr gesmolten boter
Kwarktaart
- 650 gr frambozen vers of diepvries
- 175 gr suiker
- 8 gr vanillesuiker
- 9 blaadjes gelatine (ik gebruik de blaadjes van Dr. Oetker)
- 750 gr kwark of platte kaas
- 250 ml room
Instructies
Voor de bodem
- Beleg de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier.Doe de koekjes in een blender en maal fijn.Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter. Meng goed.Schep dit mengsel op de bodem van een springvorm. Duw goed aan en verdeel gelijkmatig over de vorm.Zet in de koelkast om op te stijven. Ondertussen kan je de kwarktaart maken.
Kwarktaart
- Doe de frambozen in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje. Laat zo'n 10 a 15min zachtjes sudderen tot een mooi compote. Haal de frambozen door een zeef en vang het vocht op. Duw goed aan zodat je al het frambozensap kan opvangen.
- Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water
- Doe het frambozensap terug in het kookpotje samen met de suiker en vanillesuiker.Breng tot net onder het kookpunt. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen. Haal dan van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed en laat ietwat afkoelen.
- Meng de kwark met het afgekoelde frambozensap.Klop de room lobbig op en spatel dit onder het kwark-frambozen mengsel.Giet dit kwark mengsel over de koekjesbodem en zet voor minstens 6h of langer in de koelkast om op te stijven.
- Werk de taart eventueel nog af met wat verse frambozen & wat opgeklopte room.Smakelijk