Een klassieker in de patisseriewereld en naar mijn mening één van de gemakkelijkste cakejes die je kan maken en waar je volop kan experimenteren met ingrediënten eens je de basis weet. Ik heb het over financiers. Ik heb al 2 andere financier receptjes op de blog staan die bij vele onder jullie elke dag massaal worden opgezocht, wat ik heel goed begrijp want ze zijn echt waanzinnig lekker en easy te maken. Dus bij deze een derde yummie versie, financiers met frambozen en kokos. Zien ze er gewoon niet om op te eten uit 🙂 ?
Voor financiers heb je echt geen super uitgeruste keuken nodig of een speciale keukenmachine. Je hoeft geen boter fluffy en romig te kloppen, ook geen eieren stijf kloppen of voorzichtig te mengen. Financiers is gewoon alle ingrediënten bijeenvoegen, mengen en in de bakvormpjes scheppen. Het zit hem allemaal in de boter die je dient te smelten en lichtjes laten kleuren tot je een beurre noissette hebt.
Ingrediënten (+/- 10 financiers)
- 175gr margarine/boter
- 100gr amandelmeel
- 190gr poedersuiker
- 60gr patisseriebloem
- 25gr kokospoeder
- 3 eiwitten
- 85gr frambozen (vers of diepvries)
- Optioneel om af te werken : slagroom & extra frambozen
Extra : Financier bakvorm of een cupcake/muffin bakvorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bakvorm een beetje in.
Meng het amandelmeel, poedersuiker, patisseriebloem en kokospoeder.
Smelt de margarine/boter tot hij lichtjes begint te kleuren en lichtjes naar noten begint te ruiken (=beurre noisette).
Haal van het vuur en voeg toe aan de droge ingredienten samen met de eiwitten. Meng kort tot een glad mengsel.
Verdeel het deeg over de bakvormpjes en duw 1 of 2 frambozen in het deeg.
Bak de financiers ongeveer 20 a 25min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn en binnenin gaar.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Bewaar de financiers luchtdicht.
Bij het serveren kan je er eventueel nog wat opgeklopte room op de financiers spuiten en wat extra frambozen.
Smakelijk !