Financiers met frambozen en kokos

Financiers met frambozen en kokos

Een klassieker in de patisseriewereld en naar mijn mening één van de gemakkelijkste cakejes die je kan maken en waar je volop kan experimenteren met ingrediënten eens je de basis weet. Ik heb het over financiers. Ik heb al 2 andere financier receptjes op de blog staan die bij vele onder jullie elke dag massaal worden opgezocht, wat ik heel goed begrijp want ze zijn echt waanzinnig lekker en easy te maken. Dus bij deze een derde yummie versie, financiers met frambozen en kokos. Zien ze er gewoon niet om op te eten uit 🙂 ?

Financiers met frambozen en kokos

Voor financiers heb je echt geen super uitgeruste keuken nodig of een speciale keukenmachine. Je hoeft geen boter fluffy en romig te kloppen, ook geen eieren stijf kloppen of voorzichtig te mengen. Financiers is gewoon alle ingrediënten bijeenvoegen, mengen en in de bakvormpjes scheppen. Het zit hem allemaal in de boter die je dient te smelten en lichtjes laten kleuren tot je een beurre noissette hebt.

Financiers met frambozen en kokos
Financiers met frambozen en kokos
Financiers met frambozen en kokos
Financiers met frambozen en kokos

Ingrediënten (+/- 10 financiers)

  • 175gr margarine/boter
  • 100gr amandelmeel
  • 190gr poedersuiker
  • 60gr patisseriebloem
  • 25gr kokospoeder
  • 3 eiwitten
  • 85gr frambozen (vers of diepvries)
  • Optioneel om af te werken : slagroom & extra frambozen

Extra : Financier bakvorm of een cupcake/muffin bakvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bakvorm een beetje in.

Meng het amandelmeel, poedersuiker, patisseriebloem en kokospoeder.

Smelt de margarine/boter tot hij lichtjes begint te kleuren en lichtjes naar noten begint te ruiken (=beurre noisette).
Haal van het vuur en voeg toe aan de droge ingredienten samen met de eiwitten. Meng kort tot een glad mengsel.
Verdeel het deeg over de bakvormpjes en duw 1 of 2 frambozen in het deeg.
Bak de financiers ongeveer 20 a 25min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn en binnenin gaar.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Bewaar de financiers luchtdicht.
Bij het serveren kan je er eventueel nog wat opgeklopte room op de financiers spuiten en wat extra frambozen.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.