Dubbele chocoladetaart

Dubbele chocoladetaart

Januari, dat is een feestmaand ten huize Elien’s Cuisine. Op 2JAN was het de vijfde verjaardag van mijn blog, 15JAN waren mijn vriend en ik 9 jaar samen en komende week is de verjaardag van de wederhelft alias “mijn chocolademonster”. Dus ik denk dat ik dan helemaal goed zit met deze dubbele chocoladetaart 🙂

Dubbele chocoladetaart

En wat mogen we verwachten van die dubbele chocoladetaart?
Wel heel veel chocolade of wat had je gedacht :-). Een caloriebommetje ja, maar als je zondigt dan moet je goed zondigen is nog steeds mijn motto.
Dit “taartje” bestaat uit laagjes smeuige chocoladecake, een rijkelijke chocoladecrème en binnenin is er verrassend laagje confituur (ik koos voor bosbessen maar hier kan je zelf mee spelen).

Dubbele chocoladetaart

En wil je nu echt de “WOW factor” dan moet je de cake gewoon afwerken met popcorn. Niet zo maar wat popcorn, popcorn gepimpt met zelfgemaakte karamelsaus. Een must? Nee hoor, maar wel super lekker en extra feestelijk!

Dubbele chocoladetaart

Ingrediënten cake

  • 250gr zelfrijzende bloem
  • 300gr suiker
  • 125gr margarine/boter
  • 50gr cacaopoeder
  • 150gr water
  • 1 ei
  • 125ml karnemelk
  • 1tl vanille essence
  • Extra : 1 grote springvorm (25CM) of 2 kleinere (van ongeveer 20cm)

Ingrediënten chocoladecrème

  • 100gr (koud) margarine/boter
  • 250gr (koud) roomkaas
  • 100gr poedersuiker
  • 50gr cacaopoeder
  • Extra : confituur

Bereidingswijze

Begin met de cake.
Beleg de bodem van de springvorm(en) en vet de zijkanten goed in.
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Smelt de margarine/boter en laat dan even afkoelen.
Doe de bloem en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en voeg de gesmolten margarine/boter toe samen met het water. Meng goed. Voeg dan het ei, karnemelk en vanille essence toe en meng nog even goed.
Doe het deeg in de springvorm(en)
Bak de cake zo’n 50 a 60min in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Tip! Je kan de cake best al één dag op voorhand bakken dan kan hij wat steviger worden.

Voor de chocoladecrème.
Doe de koude margarine/boter in een mengkom van je keukenmachine en mix tot deze mooi zacht en luchtig is. (enkele minuten en schraap af en toe de zijkanten los)
Voeg de poedersuiker toe, dit zal eerst heel droog en korrelig worden maar blijf mixen.
Voeg de roomkaas toe en meng goed tot een mooi egaal mengsel.
Op het laatste voeg je de cacao toe en meng weer tot een mooi egaal mengsel

Voor de samenstelling.
Neem de afgekoelde cake(s) en snij de bovenkant wat bij zodat je een mooi egale cake(s) hebt.
Neem een eerste cake, spuit nu bovenop de cake langs de rand een randje crème. Je creeert een randje zodat je binnenin een rijkelijke laag confituur kan smeren. Creeer je dit randje niet dan zal de confituur er langs alle kanten uitkomen later :-).
Let hierop nu de tweede cake en duw voorzichtig een beetje aan.
Smeer nu heel de cake in met de crème.

Ingrediënten popcorn met karamel

  • 80gr popcorn (zelf gepoft of van de winkel)
  • 120gr bruine suiker
  • 75gr honing
  • 115gr margarine/boter
  • 1tl vanille essence
  • snuifje zout
  • 1/2tl baking soda

Bereidingswijze

Doe de bruine suiker, honing en margarine/boter in een kookpotje en zet op een middelhoog vuur zodat de margarine/boter kan smelten. Roer goed.
Laat dan zo’n 7 a 8min zachtjes koken, opgelet dit wordt heel heet.
Haal dan van het vuur en voeg de vanille, zout en baking soda toe. Opgelet! Het mengsel zal nu wat opkomen. Meng goed.

Leg de popcorn op een ruime bakplaat met bakpapier en strooi nu rijkelijk de karamel over de popcorn. Laat even staan zodat de karamel kan afkoelen.
Leg nu voorzichtig de popcorn bovenop de cake.

Tip ! De karamelsaus kan je makkelijk een dag op voorhand maken en gewoon terug even opwarmen wanneer je de popcorn wil bedekken.
De popcorn kan je best 1 a 2h voor het serveren pas maken (tenzij je zak van de supermarkt gebruikt).

Smullen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.