Churros … ik denk dat iedereen ze wel kent of al heeft gegeten toch zeker als je al in Spanje hebt gegeten. Eigenlijk zijn ze vergelijkbaar met onze smoutebollen, ook gefrituurd enkel zijn churros langwerpig. Een serieus zwaar caloriebommetje die ook nog eens gedipt worden in een chocoladesaus. Geloof mij, eet er eentje en je zit vol maar wel zoooo lekker! Deze churros wafels zijn er een leuk alternatief op, iets lichter ook want ze worden gelukkig niet gefrituurd maar de chocoladesaus is ook hier aanwezig hoor.
Na het frituren worden churros altiid bestrooid met suiker, wel dat doen we ook met deze wafels. Enkel gebruiken we geen gewone suiker wel kaneelsuiker. Hoef ik jullie nog te zeggen hoe lekker deze zijn? Ik zou mijn wafelijzer al bovenhalen hoor 😉
Ingrediënten wafels
- 360ml karnemelk
- 2 eieren
- 4el margarine/boter (gesmolten en afgekoeld)
- 185gr patisseriebloem
- 2,5tl bakpoeder
- 1/2tl kaneel
- 1el suiker
- Olie
Ingrediënten topping
- 4el margarine/boter gesmolten
- 100gr suiker
- 1tl kaneel
- 250ml room
- 200gr pure chocolade (in kleine stukjes)
Bereidingswijze
Voor de kaneelsuiker, meng de 100gr suiker met 1tl kaneel. Zet even opzij.
Voor de chocoladesaus, breng de room aan de kook. Haal dan van het vuur en voeg de stukjes chocoladetoe. Roer goed tot een mooie gladde saus. Hou warm.
Voor de wafels
Klop de karnemelk los samen met de eieren en gesmolten margarine/boter.
Voeg de bloem, bakpoeder, suiker en kaneel toe. Mix tot een glad beslag.
Verwarm je wafelijzer en wrijf in met wat olie.
Schep wat van het deeg in het ijzer en bak mooi goudbruine wafels.
Wrijf de gebakken warme wafels direct in met wat gesmolten margarine, boter en strooi hierover wat van de kaneelsuiker.
Serveer direct met wat warme chocoladesaus en eventueel een bolletje ijs.
Smullen!