Chocolademousse met koffie

Chocolademousse met koffie

Koffie en chocolade … mijn 2 favoriete dingen waar ik totaal niet zonder kan!
Ik ben als het ware koffieverslaafd, ik heb minstens m’n 3 kopjes troost op een dag nodig om te kunnen functioneren. Doe bij die koffie een stukje heerlijke pure chocolade en ik ben echt helemaal happy! Dus van deze chocolademousse met koffie word ik dus echt helemaal happy … een dessertje dat op m’n planning stond de dag nadat we terug waren van Palma de Mallorca.

Chocolademousse met koffie

Een fantastische vakantie met lekker eten, enkel lekkere koffie vinden was een hele opdracht. De koffie bij het ontbijt was amper te drinken. We hadden zelfs een Nespresso apparaat op de kamer maar de capsules die erbij waren, gaven echt geen lekkere koffie (waren geen echte Nespresso capsules). Ja, de afkickverschijnselen waren al aan het optreden. Gelukkig hadden we een leuk en origineel adresje gevonden in het centrum van Palma de Mallorca met fantastische koffie (voor de geïnteresseerde > Rapha ).
Eenmaal terug van die heerlijk ontspannende reis heb ik mij te goed gedaan aan heel wat lekkere koffie met daarbij natuurlijk een stuk chocolade. En dit dessertje natuurlijk!

Chocolademousse met koffie

Chocolademousse met koffie

Ingrediënten mousse (4 personen)

 • 50ml kokend water
 • 70gr pure chocolade
 • 30gr melkchocolade
 • 30gr boter
 • 1/2tl kardemompoeder
 • 1tl kaneel
 • 1el oploskoffie (type Nescafe)
 • 3 eieren
 • 70gr suiker
 • 125ml room

Ingrediënten koffieroom

 • 200ml room
 • 2tl oploskoffie
 • 25gr poedersuiker

Bereidingswijze

Begin alvast door het kokend water in een kommetje te doen en voeg hieraan 1el oploskoffie, kardemompoeder en kaneel toe. Roer goed en laat afkoelen.

Smelt ondertussen de chocolade (puur en melk) samen met de boter op een zacht vuurtje. Roer goed. Haal van het vuur eenmaal gesmolten. Zet even opzij.

Klop alvast de room stijf op (klop het niet te stijf op) samen met 35gr suiker. Zet even opzij. Heb je de room per toeval toch te stijf opgeklopt, voeg dan een klein beetje vloeibare room toe en meng heel kort.

Splits de eieren, doe de eierdooiers in een kom en de eiwitten in een andere kom.
Doe in de kom van de eierdooiers de overige 35gr suiker en klop met een mixer/keukenmachine mooi luchtig en bleek. Voeg hieraan de gesmolten chocolade toe en het afgekoelde mengsel van water/koffie/kardemom/kaneel. Meng goed, roer de randen goed los. Het is normaal dat is redelijk lopend is.
Meng hieronder voorzichtig de opgeklopte room.

Klop nu nog even de eiwitten stijf op en meng voorzichtig onder het chocolademengsel.
Verdeel de chocolademousse over 4 potjes en laat minstens 2 a 3h opstijven in de koelkast.

Werk de chocolademousse af met koffieroom.
Voor de koffieroom, doe alle ingrediënten in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en klop stijf op (ook nu weer, klop het niet te stijf op)

Smakelijk!

1 thought on “Chocolademousse met koffie

 1. Uitgetest en goedgekeurd! Had wat schrik van de kardemom maar eigenlijk geeft het een soort spicy speculaassmaak. De koffieroom hoort er echt wel bij. Zo makkelijk te maken, zou ik nooit opkomen! Verslavend lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.