Cake met pudding

Cake met pudding

Oh wat hou ik toch van zo’n dessertjes waarbij 2 heerlijkheden samenkomen. Welke 2 heerlijkheden zouden in deze cake met pudding samenkomen, denk je? Cake en pudding natuurlijk 🙂
Op het eerste zicht ziet er dit een heel normale cake uit, maar binnenin zit een heerlijke verrassing namelijk een laagje confituur en een laagje heerlijke vanillepudding. Zalig lekker, totaal niet moeilijk om te maken en geen resem aan ingredienten.

Cake met pudding

De pudding maakte ik gewoon op de manier die ik van kindsbeen gewoon ben, met de puddingpoeder van Imperial. Ik denk dat iedereen daar wel mee opgegroeid is.
In de cake zit ook een laagje confituur, ik gebruikte vijgenconfituur maar je kan hier elke smaak van confituur in gebruiken.

Cake met pudding

Ingrediënten

  • 450gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 450gr suiker
  • 1tl vanille
  • 3 eieren
  • 360gr zelfrijzende bloem
  • 6el confituur naar keuze (ik gebruikte vijgenconfituur)
  • 1 portie vanille pudding *
  • Optioneel : vers fruit om af te werken

Extra : springvorm (+/- 25cm of groter)

*Ik maakte pudding met een half zakje puddingpoeder van Imperial. Gebruik ook iets minder melk dan op de verpakking staat, de pudding mag niet te lopend zijn. Laat de pudding volledig afkoelen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.

Doe de zachte margarine, suiker en vanille in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Klop luchtig en romig.
Voeg dan een voor een de eieren toe en meng steeds goed.
Doe hierbij in porties de bloem en mix tot een mooi stevig deeg.

Beleg de bodem van de springvorm met een laagje deeg.
Creeer dan met het deeg een hoge rand (tot bijna aan de bovenste rand van de springvorm) van ongeveer 1cm dikte zodat er in het midden een kuil is. Smeer de confituur op de bodem van de kuil en schep hierop de afgekoelde en stijve pudding. Bedek volledig met de rest van het deeg.

Bak de cake ongeveer 60 a 70min in de oven tot de cake mooi gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Het kan zijn dat de cake in het midden een beetje inzakt.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.