Ziet ie er niet heerlijk uit?
Wel en zo proeft deze cake met blauwe bessen en witte chocolade ook!
Geen droge smaakloze cake maar wel een lekkere smeuïge cake met 2 geheime ingredienten. Het eerste “secret ingrediënt” kan je al uit de titel halen namelijk witte chocolade. En dan heb je nog zure room dat mee in het deeg gaat. Beide gaan zorgen voor een heerlijk smeuïge cake en is perfect in combinatie met de blauwe bessen die tijdens het bakken zullen open ploffen.
En ik maakte de cake nog dat tikkeltje lekkerder door hem af te werken met een simpele topping van roomkaas en een zelfgemaakte blauwe bessen siroop.
En weet je van zo’n simpele cake word ik nu eens gelukkig, heel gelukkig!
Hij ziet er niet enkel goed uit, hij proeft ook goddelijk. Doe daarbij een tas koffie of thee, een stukje van deze cake (of 2 stukken 😉 ) en een plekje op m’n terras en dat is GE-NIE-TEN!
Ingrediënten cake
- 100gr witte chocolade
- 100gr boter/margarine (op kamertemperatuur)
- 150gr suiker
- 2 eieren
- 200gr zelfrijzende bloem
- 125gr zure room
- 100gr blauwe bessen
- vanille essence
Ingrediënten topping
- 250gr blauwe bessen
- 50gr suiker
- snuifje kaneel
- 300gr roomkaas
- 50gr poedersuiker
- vanille essence
Extra > cakevorm + extra blauwe bessen om af te werken
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in en beleg met bakpapier.
*
Smelt op een zacht vuurtje de witte chocolade.
Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en laat even afkoelen.
*
Doe de boter en 150gr suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je die hebt) en klop luchtig.
Voeg de eieren één voor één toe en mix goed.
Voeg hierbij de gesmolten chocolade, vanille essence en zure room toe. Mix terug goed.
Doe op het laatste de bloem bij het deeg en mix tot een mooi glad deeg.
Schep 1/3 van het deeg in de cakevorm, gevolgd door de helft van blauwe bessen, schep hierop terug 1/3 van het deeg, de overige helft van de blauwe bessen en het overige deeg.
Bak de cake ongeveer 60 a 70min in de oven tot hij gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
*
Ondertussen kan je de toppings maken.
Voor de siroop van blauwe bessen :
Doe de blauwe bessen, 50gr suiker, snuifje kaneel en 3el water in een kookpotje.
Laat zachtjes sudderen tot de bessen opengesprongen zijn.Roer regelmatig
Haal dan door een zef en van het vocht op. Laat het sap volledig afkoelen.
*
Voor de roomkaas topping :
Klop de roomkaas los met de poedersuiker en vanille essence
*
Als de cake volledig is afgekoeld, haal uit de vorm.
Smeer de bovenkant in met de roomkaas topping en versier eventueel met nog wat blauwe bessen.
Serveer de cake samen met het siroopje van blauwe bessen.
Smullen !