Taartjes bakken, altijd leuk en plezier gegarandeerd. Alleen kan het soms wel tijdrovend zijn, iets wat ik zelf niet erg vind. In het weekend doe ik niets liever dan uren in de keuken te staan en taartjes te bakken. Zo af en toe heb ik tijdens de week ook wel eens zin in taart, maar dan ontbreekt de tijd om lang en uitgebreid te bakken. Ken je dat? Wel dan zijn deze bladerdeegtaartjes met roomkaas en rabarber het ideale snelle alternatief.
We maken niet zelf het deeg voor de taartjes, we gebruiken lekker easy bladerdeeg uit de winkel. We vullen dat met wat roomkaas op smaak gebracht met wat honing, vanille en citroen. Binnen de 10min heb je deze taartjes in de oven staan. Hoe zalig en handig klinkt dat! En het taartje heeft wat weg van een cheesecake, nog beter š
Je kan deze bladerdeegtaartjes gewoon zo serveren of werk af met wat versie aardbeien of ander vers fruit. Of volg mijn voorbeeld en maak er een lekker frisse compote van rabarber en frambozen bij. Rabarber, dat is nu eenmaal altijd een schot in de roos.
TIPS :
> Je kan het bladerdeeg ook vervangen door kruimeldeeg uit de supermarkt.
> Je kan de roomkaas ook vervangen door mascarpone of ricotta
> Je kan eender welke zomerse fruitcompote maken om bij deze taartjes te serveren. Enkel met rabarber, rabarber-aardbei, bosvruchten, abrikoos-perzik …
> Van de compote zal je zeker nog wat overschot hebben. Je kan deze makkelijk 3 a 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren en serveren bij het ontbijt met wat yoghurt en granola
Bladerdeegtaartjes met roomkaas en rabarber
Ingrediƫnten
Bladerdeegtaartjes
- 1 vel bladerdeeg
- 100 gr roomkaas (Type Philadelphia of Monchou)
- 1,5 el honing
- 1 kl citroensap
- 1/2 tl zeste van citroen (fijngeraspt)
- 1 kl vanille essence
- 1 ei
Compote rabarber-framboos
- 300 gr rabarber
- 1 sinaasappel (sap)
- 3 a 4 el honing
- 1 tl vanille essence
- 120 gr frambozen (vers of diepvries)
Instructies
Bladerdeegtaartjes
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier
- Mix de roomkaas glad met de honing, citroensap, zeste van citroen en vanille essence.
- Steek rondjes (van zo'n 12 a 15cm diameter) uit het bladerdeeg en leg op de beklede bakplaat. Prik gaatjes in het midden van het deeg (blijf zo'n centimeter weg van de rand, de rand mag wel wat rijzen). Smeer in het midden van de taartjes het mengsel van roomkaas (blijf zo'n centimer weg van de rand)Kluts het ei los en wrijf de randjes in.
- Bak de taartjes zo'n 20min in de oven tot het deeg mooi gaar gebakken is.
Compote rabarber-framboos
- Snij de rabarber in blokjes van zo'n 2cm en doe in een kookpotje samen met het sap van de sinaasappel, honing en vanille essence. Zet op een middelhoog vuur en laat zo'n 10min zachtjes sudderen. De rabarber mag nog wat textuur hebben, geen moes. Voeg de laatste 2 a 3min de frambozen toe en laat nog even mee sudderen. Je kan de compote warm, lauw of koud serveren bij de taartjes.Smakelijk