Bladerdeegtaartje met blauwe bessen en mascarpone

Bladerdeegtaartje met blauwe bessen en mascarpone

Alweer het laatste receptje, het laatste receptje van dit jaar natuurlijk en dat is dit bladerdeegtaartje met blauwe bessen en mascarpone! Een perfect taartje voor bij het ontbijt of brunch op Nieuwjaarsdag of eender welke dag in 2019! In 2019 blijf ik natuurlijk mijn kookinspiratie met jullie met heel veel plezier delen.  Maar wat is dit jaar weer voorbij gevlogen. Het lijkt alsof het jaar nog maar net is gestart en nu is het al weer afgelopen.

Bladerdeegtaartje met blauwe bessen en mascarpone


2018 was het jaar dat ik na 9,5 jaar reisagent te zijn geweest de switch heb gemaakt naar een andere functie. Een keuze die ik mij tot de dag van vandaag nog niet betreurd heb. Een uitdaging dat wel maar daar hou ik net van! 

2018 was ook het jaar van 2 fantastische reisjes naar Palma de Mallorca en Dubai. Vooral die laatste was fenomenaal! Dubai stond al jaren op mijn lijstje om naartoe te gaan en ik weet nu al dat het niet bij 1 keer zal blijven. Een ideale bestemming om tijdens onze wintermaanden naartoe te trekken.  Ik ben benieuwd wat 2019 van reisjes gaat brengen. De bestemming weet ik nog niet maar dat er 1 of 2 (of misschien meer) reisjes zullen zijn volgend jaar dat weet ik wel zeker (Misschien Ibiza of Noorwegen of Abu Dhabi of Cuba … nog zo veel om te ontdekken). Even er een paar dagen tussenuit en niets hoeven doen, zalig! Zowel na de reis naar Palma als na de reis naar Dubai, bruisde ik van energie en inspiratie.

2018 was het jaar dat deze blog een nieuw design heeft gekregen. Na 3 jaar was het echt wel tijd voor een lay-out die meer bij mij past … strak, niet te veel tierlantijntjes, gewoon to the point en wit! En voor dit nieuwe design moet ik echt mijn allerliefste BF super hard bedanken want hij heeft al het harde werk erin gestoken.

2018 was weer een super lekker jaar met heel veel nieuwe receptjes die jullie echt wel smaken want mijn statistieken hebben nog nooit zo hard “geboomd”. Iets wat mij super veel plezier doet, dus dankjewel iedereen! Natuurlijk doe ik het niet voor de statistieken, mijn blog is in de eerste plaats mijn eigen persoonlijke projectje waarin ik mijn eigen ding kan doen en waarmee ik mij kan ontspannen. Dus mijn blog is in de eerste plaats voor mezelf waar ik mij totaal in kan smijten, even alle drukte van mijn dagdagelijkse job opzij zetten en mij 200% geven voor het koken, bakken, fotograferen en teksten uitschrijven. En ik deel maar al te graag mijn kookavonturen met jullie en wil jullie blijven inspireren met receptjes! 

2018 was ook het jaar dat ik iets meer nee heb durven zeggen tegen events en uittesten van nieuwe producten. Ik vind het natuurlijk super leuk en  ben steeds super vereerd dat bedrijven mij contacteren om een nieuw product te testen of mij uitnodigen voor een event. Ik probeer hier echter een ietwat betere balans in te vinden want ook al ben ik steeds super vereerd om iets te krijgen of een eventje mee te pikken, ik ben en ik blijf ook een werkende mens die lange uren draait weliswaar van thuis uit maar de “job needs to be done”. Dus ik durf wat meer nee te zeggen als een product of event niet in de lijn ligt van mijn dagdagelijkse koken. Of na een dag vol meetings staat mijn hoofd meer naar een zetel met dekentje, de woefie, de BF en een bord comfort food ipv een event.  Waar ik zeker geen nee heb tegen gezegd is het project van Solo! Ik was vorig jaar al Solo blogger en ook dit jaar was ik super vereerd dat ik 1 van de Solo bloggers mocht zijn. Een super leuk project waarin we verspreid over het jaar enkele receptjes mogen uitwerken volgens een bepaald thema. Zo heb ik mogen meewerken aan de shoot voor Pasen, een vermoeiende dag (9 recepten op 1 dag) maar super leuk om dit te mogen meemaken.

Bladerdeegtaartje met blauwe bessen en mascarpone

Bladerdeegtaartje met blauwe bessen en mascarpone

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg*
  • 1 eigeel
  • 250gr blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 2el honing
  • 150gr mascarpone
  • 2 a 3el poedersuiker
  • 100ml room
  • 3el lemon curd**

*Ik gebruikte diepvries bladerdeeg gesneden in vierkantjes (te koop bij AH en andere bekende supermarkten)
**ontdek het recept voor zelfgemaakte lemon curd hier maar je kan deze ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 205 graden.
Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier en leg hierop de plakjes bladerdeeg.
Gebruik je bladerdeeg uit de diepvries laat dit dan eerst ontdooien zoals vermeld op de verpakking.
Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg maar blijf 1cm van de rand weg.
Wrijf de randen van het bladerdeeg in met wat losgeklopt eigeel.
Bak de plakjes bladerdeeg ongeveer 15 a 20min in de oven  tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Haal dan uit de oven laat volledig afkoelen.

Terwijl het bladerdeeg in de oven aan het bakken is, kan je de blauwe bessen samen met de honing in een kookpotje doen. Zet op een zacht vuurtje en laat zachtjes sudderen tot de bessen openploffen.
Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.

Doe de mascarpone in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en mix even los. Voeg de poedersuiker (begin met 2el) en lemon curd toe. Meng goed.
Voeg de room toe en klop tot een mooie stevige massa.
Voeg eventueel nog een extra eetlepel poedersuiker toe naar smaak.

Vlak voor het serveren, schep wat van het mascarpone mengsel op het afgekoelde bladerdeegtaartje en werk af met wat gepofte blauwe bessen.
Serveer direct!

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.