Bladerdeegtaart met mascarpone en nectarine

Bladerdeegtaart met mascarpone en nectarine. Een snelle simpele taart met een bodem van bladerdeeg opgevuld met mascarpone. Deze zomerse taart wordt afgewerkt met plakjes nectarine. Met slechts een paar ingrediënten bak je deze taart, ideaal om samen met de kinderen te maken.

Zin hebben in taart maar je hebt geen zin om veel tijd te spenderen achter die mengkom. Dan is deze bladerdeegtaart met mascarpone en nectarine het receptje dat je zocht. Veel heb je niet nodig aan ingrediënten en je hoeft er niet veel tijd, moeite of werk in te steken. Hoe zalig klinkt dat! En zalig lekker is deze bladerdeegtaart ook nog eens. Alleen maar WIN WIN WIN.

Must have 1 : bladerdeeg

Een vel bladerdeeg, eigenlijk zou dat altijd standaard in je koelkast of diepvries moeten liggen. Ideaal om snelle taartjes zoals deze mee te maken en voor snelle hartige plaattaarten of quiches. Bladerdeeg komt nu eenmaal altijd van pas, de toepassingen zijn er eindeloos mee.

Must have 2 : mascarpone

Mascarpone, nog zo’n ingrediënt dat bij mij standaard in de koelkast staat. Daarmee maak ik doordeweeks snelle sausjes voor bij pasta en komt ook altijd van past in dessertjes. In dit receptje hoeven we deze enkel maar te mengen met eitjes, suiker, wat citroensap en vanille. Dit scheppen we dan in de gebakken bladerdeegkorst om dan nog even te bakken in de oven. Super easy en je hoeft hiervoor echt geen professionele uitgeruste keuken te hebben. Een oven, twee mengkommen en een klopper … meer heb je hiervoor echt niet nodig.

Ga volledig los

Eenmaal gebakken dan kan je eindeloos gaan spelen met de afwerking.
We zitten nu momenteel in het mooiste en lekkerste seizoen qua fruit … al dat prachtige zomerfruit. Opties genoeg, ik werkte de taart af met plakjes nectarine. Hier kan je natuurlijk zelf mee gaan spelen.
In de herfst kan je de taart afwerken met gebakken appelblokjes of peer. In de winter, met plakjes sinaasappel of mango.
Een super veelzijdig taartje! Dus ga volledig los en stuur me zeker jullie creaties door, vind ik altijd super om te zien.

TIPS

> Serveer de taart warm of lauw, dan is ze op haar lekkerst.
> Je kan de mascarpone ook vervangen door ricotta.
> Je kan ook kleine plakjes bladerdeeg gebruiken en individuele taartjes maken.


Bladerdeegtaart met mascarpone en nectarine. Een snelle simpele taart met een bodem van bladerdeeg opgevuld met mascarpone. Deze zomerse taart wordt afgewerkt met plakjes nectarine. Met slechts een paar ingrediënten bak je deze taart, ideaal om samen met de kinderen te maken.

Bladerdeegtaart met mascarpone en nectarine

Een snelle simpele taart met een bodem van bladerdeeg opgevuld met mascarpone. Deze zomerse taart wordt afgewerkt met plakjes nectarine. Met slechts een paar ingrediënten bak je deze taart, ideaal om samen met de kinderen te maken.
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

 • 1 vel bladerdeeg
 • 200 gr mascarpone
 • 2 eieren
 • 3 el suiker
 • 1 tl vanille essence
 • 1/2 tl zeste van citroen
 • 3 a 4 nectarines
 • opgeklopte room optioneel
 • honing optioneel

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  Rol het bladerdeeg uit en vouw de zijkanten een beetje naar binnen zodat je een randje krijgt (van zo'n 1cm).
  Prik allemaal gaatjes met behulp van een vork in de bodem (niet in de rand).
  Bak de bodem zo'n 8 a 10min in de oven.
  Het deeg mag al lichtjes binnen bruinen, de zijkanten zullen rijzen tijdens het bakken;
  Als het midden toch ietwat is gerezen, dup dan wat platter met een lepel of vork.
  Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen terwijl je de mascarponevulling maakt.
 • Mix de mascarpone los met de eigelen, suiker, zeste van citroen en vanille essence tot een mooie gladde crème.
  Klop de eiwitten stijf op in een tweede kom. Spatel dit onder het mascarponemengsel.
  Giet dit mengsel op de bladerdeegkorst en bak nog eens 15 a 20min tot de mascarpone mooi gebakken is.
  Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen en werk af met plakjes nectarine en optioneel wat opgeklopt room en wat honing.
  Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, hartige taart, mascarpone, nectarine, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.