Zin hebben in taart maar je hebt geen zin om veel tijd te spenderen achter die mengkom. Dan is deze bladerdeegtaart met mascarpone en nectarine het receptje dat je zocht. Veel heb je niet nodig aan ingrediënten en je hoeft er niet veel tijd, moeite of werk in te steken. Hoe zalig klinkt dat! En zalig lekker is deze bladerdeegtaart ook nog eens. Alleen maar WIN WIN WIN.
Must have 1 : bladerdeeg
Een vel bladerdeeg, eigenlijk zou dat altijd standaard in je koelkast of diepvries moeten liggen. Ideaal om snelle taartjes zoals deze mee te maken en voor snelle hartige plaattaarten of quiches. Bladerdeeg komt nu eenmaal altijd van pas, de toepassingen zijn er eindeloos mee.
Must have 2 : mascarpone
Mascarpone, nog zo’n ingrediënt dat bij mij standaard in de koelkast staat. Daarmee maak ik doordeweeks snelle sausjes voor bij pasta en komt ook altijd van past in dessertjes. In dit receptje hoeven we deze enkel maar te mengen met eitjes, suiker, wat citroensap en vanille. Dit scheppen we dan in de gebakken bladerdeegkorst om dan nog even te bakken in de oven. Super easy en je hoeft hiervoor echt geen professionele uitgeruste keuken te hebben. Een oven, twee mengkommen en een klopper … meer heb je hiervoor echt niet nodig.
Ga volledig los
Eenmaal gebakken dan kan je eindeloos gaan spelen met de afwerking.
We zitten nu momenteel in het mooiste en lekkerste seizoen qua fruit … al dat prachtige zomerfruit. Opties genoeg, ik werkte de taart af met plakjes nectarine. Hier kan je natuurlijk zelf mee gaan spelen.
In de herfst kan je de taart afwerken met gebakken appelblokjes of peer. In de winter, met plakjes sinaasappel of mango.
Een super veelzijdig taartje! Dus ga volledig los en stuur me zeker jullie creaties door, vind ik altijd super om te zien.
TIPS
> Serveer de taart warm of lauw, dan is ze op haar lekkerst.
> Je kan de mascarpone ook vervangen door ricotta.
> Je kan ook kleine plakjes bladerdeeg gebruiken en individuele taartjes maken.
Bladerdeegtaart met mascarpone en nectarine
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 200 gr mascarpone
- 2 eieren
- 3 el suiker
- 1 tl vanille essence
- 1/2 tl zeste van citroen
- 3 a 4 nectarines
- opgeklopte room optioneel
- honing optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.Rol het bladerdeeg uit en vouw de zijkanten een beetje naar binnen zodat je een randje krijgt (van zo'n 1cm).Prik allemaal gaatjes met behulp van een vork in de bodem (niet in de rand).Bak de bodem zo'n 8 a 10min in de oven.Het deeg mag al lichtjes binnen bruinen, de zijkanten zullen rijzen tijdens het bakken;Als het midden toch ietwat is gerezen, dup dan wat platter met een lepel of vork.Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen terwijl je de mascarponevulling maakt.
- Mix de mascarpone los met de eigelen, suiker, zeste van citroen en vanille essence tot een mooie gladde crème.Klop de eiwitten stijf op in een tweede kom. Spatel dit onder het mascarponemengsel.Giet dit mengsel op de bladerdeegkorst en bak nog eens 15 a 20min tot de mascarpone mooi gebakken is. Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen en werk af met plakjes nectarine en optioneel wat opgeklopt room en wat honing.Smakelijk