Snel, super makkelijk en gewoon heerlijk … dat is deze bladerdeeg taart met cheesecake vulling. Normaal hou ik niet van een gebakken cheesecake, de textuur zit me telkens wat tegen. Daarom maak ik het liefste een no-bake versie. Waarom ik van deze gebakken versie wel fan ben? Ik gebruik een combinatie van roomkaas en zure room. En als geheim ingrediënt wat vanille puddingpoeder. Vergelijk het met een koffiekoek met ingebakken pudding. ZA-LIG toch! Nog heel leuk aan dit receptje, het vraagt amper werk of tijd. Een taartvorm bekleden met bladerdeeg, voor de vulling gewoon alles mengen en hup de oven in.
Als de taart uit de oven komt, laat je ze even afkoelen om ze dan te serveren. Lauw is ze op haar lekkerste. Je kan ze gewoon zo serveren of werk ze af met wat vers fruit. Ik koos voor de prachtige bloedsinaasappelen die nu helemaal in het seizoen zijn en zorgt voor een frisse touch.
Hoe maken we deze Bladerdeeg taart met cheesecake vulling ?
Begin met een taartvorm te bekleden met bladerdeeg. Leg deze met het bakpapier (aan de onderkant) in de vorm zo kan je de taart na het bakken makkelijker ontvormen. Duw het deeg ietwat aan maar het hoeft niet perfect te zijn, we gaan voor een rustieke taart. Verwijder het overhangende deeg niet, deze gaan we na het vullen naar binnenplooien. Prik enkele gaatjes in het deeg aan de onderkant.
Voor de vulling mix je alvast roomkaas en zure room even los tot een gladde crème. Voeg hier vervolgens vanillesuiker, suiker, eigelen, zeste van (bloed)sinaasappel en vanille puddingpoeder aan toe. Mix nog even kort. Dit is een vrij lopend papje. Giet dit in de taartvorm. Het is geen grote hoeveelheid maar dit zal nog ietwat rijzen tijdens het bakken. Vouw het overhangende deeg ietwat naar binnen. Bak in de oven voor zo’n 25min tot het bladerdeeg mooi krokant is gebakken en de vulling stevig is. Het is normaal dat de vulling zal barsten tijdens het bakken.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. Serveer de taart lauw met wat vers fruit in dit geval bloedsinaasappelen.
Bladerdeeg taart met cheesecake vulling
Equipment
- 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 125 gr roomkaas
- 100 gr zure room
- 1 zakje vanille suiker (=8gr)
- 55 gr suiker
- 2 eigelen
- 1 tl zeste van (bloed)sinaasappel
- 1,5 el vanille puddingpoeder (Imperial)
- Bloedsinaasappelen (afwerken)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Leg het vel bladerdeeg met aan de onderkant het bakpapier in de taartvorm. We leggen het bladerdeeg met bakpapier in de taartvorm om deze na het bakken makkelijker te ontvormen. Duw het deeg in de vorm dit hoeft niet perfect te zijn, het wordt een rustieke taart 😃. Het overhangende deeg gaan we ook niet afsnijden, na het vullen plooien we dit naar binnen. Niets verloren laten gaan. Prik enkele gaatjes in het deeg op de bodem. Zet even opzij.
- Doe de roomkaas en zure room in een mengkom en mix dit even los tot je een gladde crème krijgt.Hier voeg je de resterende ingrediënten aan toe namelijk vanillesuiker, suiker, eigelen, zeste van (bloed)sinaasappel en vanille pudding poeder. Mix nog even tot alles is gemengd. Dit is een vrij lopend papje.Giet dit in de taartvorm. Dit lijkt niet veel cheesecake vulling maar het zal nog rijzen tijdens het bakken. Plooi het overhangende deeg ietwat naar binnen. Je kan dit eventueel nog inwrijven met wat losgeklopt ei.Bak de taart zo'n 25 a 30min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is gebakken en de cheesecake ook mooi stevig is. De cheesecakevulling zal tijdens het bakken ietwat barsten, dat is normaal. Haal uit de oven, laat heel even afkoelen en serveer de taart warm of lauw met wat partjes (bloed)sinaasappelSmakelijk