Ga terug
Een snel, makkelijk en vooral super lekker dessertje ... dat is deze Bladerdeeg taart met cheesecake vulling. De cheesecake vulling bestaat uit roomkaas, zure room en wat puddingpoeder. Dat maakt deze taart zo lekker en is trouwens veel sneller klaar dan een klassieke kaastaart.

Bladerdeeg taart met cheesecake vulling

Een snel, makkelijk en vooral super lekker dessertje ... dat is deze Bladerdeeg taart met cheesecake vulling. De cheesecake vulling bestaat uit roomkaas, zure room en wat puddingpoeder. Dat maakt deze taart zo lekker en is trouwens veel sneller klaar dan een klassieke kaastaart.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 gr roomkaas
  • 100 gr zure room
  • 1 zakje vanille suiker (=8gr)
  • 55 gr suiker
  • 2 eigelen
  • 1 tl zeste van (bloed)sinaasappel
  • 1,5 el vanille puddingpoeder (Imperial)
  • Bloedsinaasappelen (afwerken)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Leg het vel bladerdeeg met aan de onderkant het bakpapier in de taartvorm. We leggen het bladerdeeg met bakpapier in de taartvorm om deze na het bakken makkelijker te ontvormen. Duw het deeg in de vorm dit hoeft niet perfect te zijn, het wordt een rustieke taart 😃. Het overhangende deeg gaan we ook niet afsnijden, na het vullen plooien we dit naar binnen. Niets verloren laten gaan.
    Prik enkele gaatjes in het deeg op de bodem.
    Zet even opzij.
  • Doe de roomkaas en zure room in een mengkom en mix dit even los tot je een gladde crème krijgt.
    Hier voeg je de resterende ingrediënten aan toe namelijk vanillesuiker, suiker, eigelen, zeste van (bloed)sinaasappel en vanille pudding poeder. Mix nog even tot alles is gemengd. Dit is een vrij lopend papje.
    Giet dit in de taartvorm. Dit lijkt niet veel cheesecake vulling maar het zal nog rijzen tijdens het bakken. Plooi het overhangende deeg ietwat naar binnen. Je kan dit eventueel nog inwrijven met wat losgeklopt ei.
    Bak de taart zo'n 25 a 30min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is gebakken en de cheesecake ook mooi stevig is. De cheesecakevulling zal tijdens het bakken ietwat barsten, dat is normaal.
    Haal uit de oven, laat heel even afkoelen en serveer de taart warm of lauw met wat partjes (bloed)sinaasappel
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, bloedsinaasappel, gemakkelijk dessert, roomkaas, zure room