Banoffee pudding

Bannoffee pudding

Banoffee, één van de lekkerste toetjes dat er bestaat. Maar wat is het eigenlijk? Wel banoffee is eigenlijk een samenvoegsel van banaan en toffee (= karamel). Meestal wordt dit van afkomst Engels toetje in de vorm van een taart gemaakt wel ik maakte er een banoffee pudding van. Een gebakken pudding om precies te zijn.

Wat kan je nu van deze gebakken pudding verwachten?
Wel heel veel lekkers om precies te zijn 😀
Helemaal onderaan zal je een smeuïge laag Dulce de leche vinden.
Daarop komt een fluffy bananenpudding en als finishing touch wat fijn geraspte witte chocolade en pistache.

Bannoffee pudding


Bannoffee pudding

Banoffee pudding

Een heerlijk dessertje met de combinatie van dulce de leche en banaan.
Gang Nagerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gr rijpe bananen
  • 125 ml maple syrup of honing
  • 8 eieren
  • 2 tl vanille essence
  • 110 gr suiker
  • 900 ml room
  • 250 gr dulce de leche (zie onderaan hoe zelf te maken)
  • 75 gr witte chocolade
  • handvol pistachenoten (ongezouten)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 140 graden.
  • Doe de bananen in een blender samen met de maple syrup en mix glad.
    Doe dit papje in een mengkom en voeg de eieren toe samen met de vanille essence & de suiker. Meng goed en zet even opzij.
  • Verwarm de room in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt (niet laten koken).
    Giet de warme room bij het papje van banaan-ei-suiker, meng goed tot een glad mengsel.
  • Neem een ruime hoge ovenschaal.
    Belangrijk !! Je hebt nog een tweede grotere ovenschaal/bakschaal nodig waarin de ovenschaal met de banoffee zal gezet worden om te garen.
    Spreid de dulce de leche uit over de ovenschaal en giet hierover het papje van banaan-ei-room.
    Zet deze ovenschaal in de grote ovenschaal en giet kokend water in de grote ovenschaal. Zorgt dat het water niet bij de banoffee pudding kan komen. Zorg dat het water tot ongeveer halfweg de kleinere ovenschaal komt.
    Bak de banoffee zo'n 1h40 in de oven.
    De zijkanten zullen stevig aanvoelen na het bakken en het midden zal nog wat wak aanvoelen. Haal de banoffee pudding voorzichtig uit het waterbad.
    De pudding zal tijdens het afkoelen stevig worden.
    Laat de banoffee pudding volledig afkoelen op kamertemperatuur en laat dan nog zo'n 3h opstijven in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren, rasp over de banoffee pudding wat witte chocolade en wat grof gehakte pistachenoten.
Trefwoord banaan, dessert, dulce de leche, pudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.