Amandelcake met blauwe bessen

Amandelcake met blauwe bessen

Op het eerste zicht ziet dit er misschien een klassieke ietwat saaie cake uit … wel dat is ie dus niet! Aan saai of klassiek doen we niet mee he. Deze amandelcake met blauwe bessen is een lekker smeuïg “cakeske” en als je hem aansnijdt dan komt er een verrassing te voorschijn. Een verrassingske in de vorm van een compote van blauwe bessen. Super lekker!!

Amandelcake met blauwe bessen

De amandelcake bestaat niet uit de klassieke “cake samentelling” van boter, ei-bloem-suiker. De eitjes en suiker zijn aanwezig en wordt aangevuld door olie, kokosmelk, amandelmeel en maizena waardoor je een super smeuïg cakeje zal verkrijgen. De cake op zich is al super lekker en dan is er nog die lekkere compote van blauwe bessen binnenin.

Amandelcake met blauwe bessen
Amandelcake met blauwe bessen

Ingrediënten cake

  • 2 eieren
  • 100gr suiker
  • 120ml zonnebloemolie
  • 120ml kokosmelk (uit blik)
  • 1tl zeste van citroen
  • 1el citroensap
  • 1tl baking soda
  • 140gr amandelmeel
  • 40gr maizena
  • Extra : handvol amandelschaafsel

Ingrediënten vulling

  • 250gr blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 1el suiker
  • 1/2tl zeste van citroen
  • 1el vanille pudding poeder

Bereidingswijze

Begin met het maken van de vulling.
Doe de blauwe bessen, suiker, 1el water en zeste van citroen in een kookpotje. Breng zachtjes aan de kook, roer af en toe en laat dan 10min zachtjes sudderen. De bessen hoeven niet helemaal tot moes gekookt worden.
Los de de puddingpoeder op in 1 a 2el water en voeg al roerend toe aan de blauwe bessen compote. Roer goed tot de compote is ingedikt.
Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

Voor de cake.
Verwarm de oven voor op 165 graden.
Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
*
Doe de eieren en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop mooi luchtig en romig (zo’n 4min).
Voeg de zonnebloemolie toe en meng even.
Voeg de kokosmelk, zeste van citroen, citroensap en baking soda toe. Meng goed.
Voeg het amandelmeel en maizena toe en meng goed. Als het deeg iets te dik is, voeg zo’n 2el kokosmelk toe.
Schep de helft van het deeg in de springvorm, schep hierop de opgesteven compote van blauwe bessen gevolgd door het resterende deeg.
Werk af met amandelschaafsel.

Bak de cake mooi goudbruin en gaar voor zo’n 35 a 40 min in de oven.
Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Smakelijk!

1 thought on “Amandelcake met blauwe bessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.