Aardbei Panna Cotta

aarbei panna cotta

Met de voorbije eindejaarsfeesten maakte ik voor het eerst panna cotta en was het ook de eerste maal dat ik het proefde. Een ware schande dat het zo lang heeft geduurd … zo makkelijk en snel te maken en vooral super lekker.
Nu de zomer voor de deur staat, wordt het tijd voor een zomerse panna cotta en wat schreeuwt er meer zomer dan aardbeien …

aarbei panna cotta

Ingrediënten (4 potjes)

  • 450gr verse aardbeien (+ eventueel enkele extra ter garnerning)
  • 120ml melk
  • 240gr room
  • 32gr vanillesuiker
  • 70gr witte suiker
  • 5 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Doe de aardbeien met beide suikers in een kookpotje en verhit op een middelhoog vuur. Roer af en toe zodat de suiker niet kan aanbranden.
Laat zachtjes sudderen zodat de aardbeien zacht worden (ongeveer 15min)

Haal dan de aardbeien + het vocht  door een zeef en vang het vocht/coulis op. Duw de aardbeien goed aan zodat al het vocht er uit is.
Met het aardbeiensap/coulis gaan we de panna cotta maken. Wat achterblijft in de zeef (aardbeienpulp) mag weg.

Week alvast de blaadjes gelatine in koud water.

Doe de aardbeiencoulis terug in het sauspannentje samen met de melk en room. Verhit op een middelhoog vuur tot net aan het kookpunt.

Haal van het vuur, knijp de blaadjes gelatine goed uit en doe bij het mengsel. Roer goed tot de blaadjes gesmolten zijn.

Verdeel de panna cotta over de glaasjes en zet minstens 4h in de koelkast om op te stijven.

Serveer eventueel met nog wat extra opgeklopte room en aardbeien.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.