Met de voorbije eindejaarsfeesten maakte ik voor het eerst panna cotta en was het ook de eerste maal dat ik het proefde. Een ware schande dat het zo lang heeft geduurd … zo makkelijk en snel te maken en vooral super lekker.
Nu de zomer voor de deur staat, wordt het tijd voor een zomerse panna cotta en wat schreeuwt er meer zomer dan aardbeien …
Ingrediënten (4 potjes)
- 450gr verse aardbeien (+ eventueel enkele extra ter garnerning)
- 120ml melk
- 240gr room
- 32gr vanillesuiker
- 70gr witte suiker
- 5 blaadjes gelatine
Bereidingswijze
Doe de aardbeien met beide suikers in een kookpotje en verhit op een middelhoog vuur. Roer af en toe zodat de suiker niet kan aanbranden.
Laat zachtjes sudderen zodat de aardbeien zacht worden (ongeveer 15min)
Haal dan de aardbeien + het vocht door een zeef en vang het vocht/coulis op. Duw de aardbeien goed aan zodat al het vocht er uit is.
Met het aardbeiensap/coulis gaan we de panna cotta maken. Wat achterblijft in de zeef (aardbeienpulp) mag weg.
Week alvast de blaadjes gelatine in koud water.
Doe de aardbeiencoulis terug in het sauspannentje samen met de melk en room. Verhit op een middelhoog vuur tot net aan het kookpunt.
Haal van het vuur, knijp de blaadjes gelatine goed uit en doe bij het mengsel. Roer goed tot de blaadjes gesmolten zijn.
Verdeel de panna cotta over de glaasjes en zet minstens 4h in de koelkast om op te stijven.
Serveer eventueel met nog wat extra opgeklopte room en aardbeien.
Smullen maar!