Panna cotta van witte chocolade en veenbessen

Panna cotta van witte chocolade en veenbessen

Panna Cotta als dessert op je feestmenu is altijd een topper. Een topper in de zin van altijd lekker en een topper omdat je deze lekker makkelijk al een dag op voorhand kan maken. WIN-WIN dus!
Op m’n blog kan je ondertussen al wel enkele receptjes terugvinden van deze Italiaanse klassieker, dat is het leuke aan Panna Cotta je kan met de ingrediënten, smaken en seizoenen spelen eenmaal je de basis kent. Deze panna cotta van witte chocolade en veenbessen is er eentje dat perfect bij deze tijd van het jaar past. En ziet deze er niet super feestelijk uit?

Panna cotta van witte chocolade en veenbessen

Deze panna cotta bestaat uit 2 delen namelijk het rode laagje meer bepaald het veenbessenlaagje dat slechts uit 2 ingredienten bestaat namelijk veenbessensap en gelatine. Daarboven komt de panna cotta op basis van witte chocolade. Een heerlijke combi, super feestelijk en je hebt slechts 7 ingrediënten nodig om dit op tafel te toveren!

Panna cotta van witte chocolade en veenbessen

Ingrediënten panna cotta (4 personen)

  • 250ml room
  • 250ml melk
  • 10gr vanillesuiker
  • 150gr witte chocolade
  • 3 blaadjes gelatine

Ingrediënten veenbessenlaagje

  • 250ml veenbessensap *
  • 3 blaadjes gelatine

Optioneel extra : witte chocoladeballetjes (te koop bij AH) en rode besjes

Bereidingswijze

Begin met het maken van het veenbessenlaagje, dit kan je best de dag ervoor al maken zodat dit rustig kan afkoelen en opstijven.
Week de 3 blaadjes gelatine in koud water.
Doe het veenbessensap in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook maar laat niet koken. Haal van het vuur, knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe aan het sap. Roer goed. Verdeel het sap over 4 potjes en zet in de koelkast zodat dit kan opstijven. Je kan het laagje panna cotta er pas opgieten als het veenbessenlaagje echt helemaal is opgesteven dus raad ik jullie aan om dit de dag voordien al maken.

Voor de panna cotta, week de 3 blaadjes gelatine in koud water.
Doe de melk, room en vanillesuiker in een kookpotje en breng rustig aan de kook maar laat niet doorkoken. Breek de chocolade in kleinere stukjes en voeg toe aan het warme mengsel, roer goed zodat de chocolade kan smelten. Als de chocolade gesmolten is, haal van het vuur, knijp de blaadjes gelatine goed uit en voeg toe aan het warme mengsel. Roer goed.
Laat dit mengsel nu op kamertemperatuur komen vooraleer je dit over het veenbessenlaagje kan je gieten.
Het is normaal als er een “velletje” op dit mengsel van room-melk-suiker komt te staan.
Wanneer dit mengsel op kamertemperatuur is, roer nog even goed en giet over het veenbessenlaagje. Zet terug in de koelkast en laat minstens 2 a 3h opstijven.

Serveer de panna cotta met wat rode bessen en eventueel chocoladeballetjes

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.