Op zoek naar een lekker en makkelijk voorgerecht dat je op voorhand kan voorbereiden? Probeer dan zeker deze gevulde aardappelen met spinazie, gerookte zalm en zure room.
Ingrediënten voor 6 stuks
- 3 grote vastkokende aardappelen
- 200gr verse spinazie
- 150gr gerookte zalm
- 2el zure room
- 1 teentje look
- olijfolie
- Peper en zout
- Optioneel : geraspte kaas
Bereidingswijze
Breng water met zout in een ruime kookpot aan de kook.
Doe de aardappels in het kokende water.
Kook de aardappels gaar in 15 a 20min (hangt af van de grootte van de aardappel)
Terwijl de aardappels koken, kan je al aan de vulling beginnen.
Verhit in een kookpot een scheutje olijfolie.
Pel de look en steek het hele teentje look op een vork.
Doe de spinazie in de kookpot en stoof deze even aan. Roer met de vork met het teentje look in de kookpot. Als de spinazie geslonken is, doe de spinazie dan op een snijplank en hak iets fijner. Als er te veel vocht in de spinazie zit, wring deze dan wat uit.
Doe de spinazie in een mengkom.
Snij de gerookte zalm in snippers en doe ook in de mengkom samen met 2 eetlepels zure room.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de aardappel doormidden, hol de aardappel uit en doe dit bij het spinazie-zalmmengsel. Let op bij het uithollen van de aardappel, dat de zijkanten nog stevig blijven.

Meng het binnenste van de aardappel goed met de spinazie, gerookte zalm en zure room. Breng op smaak met peper en zout.
Neem een ovenschaal en leg hierin de aardappelschelpen. Vul de aardappels op met het mengsel van aardappel, spinazie, zalm en zure room. Optioneel, kan je nog wat geraspte kaas over elke gevulde aardappel strooien.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 a 25min.
Wil je deze aardappel al op voorhand maken? Geen probleem, vul de aardappelen al op en 25min voor je ze wilt serveren, zet je ze in de oven.
Serveer meteen.
Laat het smaken!!!