Couscous salade met zalm en asperges

Lekker makkelijk recept voor Couscous salade met zalm en asperges, een ideale doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een gezond recept waarvan je de restjes de volgende dag kan meenemen als lunch. Weinig werk, snel klaar en bomvol smaak
Naar recept gaan

Couscous salade met zalm en asperges, een lekker makkelijke salade die extra hard smaakt als het zonnetje schijnt. Een gezonde voedzame maaltijd bomvol smaak die toch wel thuishoort om je volgende weekmenu. De restjes neem je gewoon de volgende dag mee als lunch om al je collega’s jaloers te maken 😃. Een salade waar je niet veel tijd of werk in hoeft te steken. Deze vraagt geen ellenlange lijst aan ingrediënten. Gewoon simpel maar goed! Heerlijke groene en witte asperges in combinatie met gebakken zalm, spinazie en couscous.

TIP! Voor mij hoeft er geen rijkelijk aanwezige dressing te zijn, ik ben persoonlijk niet zo’n saus/dressing persoon. Ik wil mijn ingrediënten nog kunnen proeven en vooral die heerlijke witte asperges. Ik meng gewoon wat olijfolie, citroensap en honing onder de salade. En wat ik hier heel lekker bij vind (staat niet op de foto), is om vlak voor het serveren er wat burrata over te verdelen. Dit zal zorgen voor het romige.

Nog meer lekkere receptjes met asperges? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Couscous salade met zalm en asperges, een ideale doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een gezond recept waarvan je de restjes de volgende dag kan meenemen als lunch. Weinig werk, snel klaar en bomvol smaak

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Couscous salade met zalm en asperges?

  • Couscous : ik gebruik hier parelcouscous
  • Witte asperges
  • Groene asperges – optioneel
  • Zalm filets
  • Spinazie
  • Lente-ui
  • Peterselie
  • Citroen
  • Honing
  • Burrata : optioneel om als laatste erover te verdelen. Zorgt voor een romige toets

Hoe maak je deze Couscous salade met zalm en asperges?

Begin met het afkoken van de couscous zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen.
Ondertussen kan je ook de witte asperges schillen en de harde achterste gedeelten verwijderen. Kook de witte asperges en de groene asperges (hiervan enkel het harde achterste gedeelten verwijderen) heel kort. Ze mogen nog niet gaar zijn aangezien we ze nog gaan bakken. Giet af en laat goed uitlekken (eventueel op wat keukenpapier).

Leg dan de zalmfilets op een beklede bakplaat. Wrijf in met wat olijfolie, peper en zout. Bak ze mooi gaar in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en trek in kleinere stukken met een vork. Giet er een beetje citroensap over.

Terwijl de zalm in de oven staat, kan je de asperges gaan bakken. Verhit een ruime pan met olijfolie of boter. Snij de asperges in kleinere stukken. Begin met de witte asperges te bakken aangezien deze iets meer tijd nodig hebben. Voeg na een paar minuten ook de groene toe. Kruid ze ook met peper en zout. Bak ze mooi beetgaar.

Ondertussen kunnen we de couscous in een mengkom doen. Voeg er wat olijfolie, citroensap, honing, peper en zout aan toe. Doe er vervolgens de gebakken asperges bij samen met wat fijngehakte peterselie alsook fijngehakte lente-ui.

Stoof nog even de spinazie aan in de pan (waarin je asperges hebt gebakken). Voeg dan toe aan de salade samen met de stukjes zalm. Meng nog even kort.

Je kan de salade meteen serveren. Of dek af en zet in de koelkast tot voor het serveren.

Lekker makkelijk recept voor Couscous salade met zalm en asperges, een ideale doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een gezond recept waarvan je de restjes de volgende dag kan meenemen als lunch. Weinig werk, snel klaar en bomvol smaak
Lekker makkelijk recept voor Couscous salade met zalm en asperges, een ideale doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een gezond recept waarvan je de restjes de volgende dag kan meenemen als lunch. Weinig werk, snel klaar en bomvol smaak

Couscous salade met zalm en asperges

Lekker makkelijk recept voor Couscous salade met zalm en asperges, een ideale doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een gezond recept waarvan je de restjes de volgende dag kan meenemen als lunch. Weinig werk, snel klaar en bomvol smaak
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 250 gr parelcouscous
  • 1 bussel witte asperges
  • 1/2 bussel groene asperges
  • 3 zalmfilets
  • 150 gr spinazie
  • 2 lente-uitjes
  • 3 el peterselie (fijn gehakt)
  • 1 citroen
  • 1 tl honing
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Kook de parelcouscous zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat uitlekken en helemaal afkoelen.
  • Schil de witte asperges en verwijder het harde achterste gedeelte.
    De groene asperges hoef je niet te schillen enkel ook het harde achterste gedeelte verwijderen.
    Kook ze heel kort in gezouten water. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. We gaan ze nog bakken in de pan. Giet af en laat even uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Leg de zalmfilets op een beklede bakplaat, kruid met peper en zout.
    Bak deze mooi gaar in de oven. Reken op zo'n 12 a 15min afhankelijk van de grote van de stukken zalm.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Trek in kleinere stukken met een vork en giet er een beetje citroensap over.
  • Verhit een ruime pan met wat olijfolie of klontje boter.
    Snij de asperges in kleinere stukken. Begin met de witte asperges eerst te bakken. Doe er dan de groene asperges bij. Kruid ze ondertussen met peper en zout. Bak ze beetgaar.
  • Doe ondertussen de couscous in een mengkom.
    Meng zo'n 3el olijfolie met het sap van halve citroen, honing, peper en zout. Giet dit over de couscous.
    Doe er de gebakken asperges bij samen met de fijngehakte peterselie.
    Snij de lente-ui fijn en voeg toe aan de salade.
  • Doe opnieuw wat olijfolie in de pan waarin je de asperges hebt gebakken (hoef je niet proper te maken). Doe er de spinazie in en bak deze kort tot deze helemaal geslonken is.
    TIP! Alvorens je deze bakt, kan je de spinazie nog wat fijner hakken.
    Voeg de spinazie toe aan de salade samen met de stukjes zalm. Meng nog even kort.
    Je kan deze nu direct serveren.
    Of je kan deze ook afdekken en in de koelkast bewaren om later op te eten.
    Smakelijk
    Serveertip! Heel lekker om er bij het serveren burrata over te verdelen.
Trefwoord asperges, couscous, doordeweeks recept, gezond recept, groene asperges, parelcouscous, snel klaar, weekmenu, witte asperges, zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.