Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Couscous salade met zalm en asperges, een ideale doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een gezond recept waarvan je de restjes de volgende dag kan meenemen als lunch. Weinig werk, snel klaar en bomvol smaak

Couscous salade met zalm en asperges

Lekker makkelijk recept voor Couscous salade met zalm en asperges, een ideale doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een gezond recept waarvan je de restjes de volgende dag kan meenemen als lunch. Weinig werk, snel klaar en bomvol smaak
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 250 gr parelcouscous
  • 1 bussel witte asperges
  • 1/2 bussel groene asperges
  • 3 zalmfilets
  • 150 gr spinazie
  • 2 lente-uitjes
  • 3 el peterselie (fijn gehakt)
  • 1 citroen
  • 1 tl honing
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Kook de parelcouscous zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat uitlekken en helemaal afkoelen.
  • Schil de witte asperges en verwijder het harde achterste gedeelte.
    De groene asperges hoef je niet te schillen enkel ook het harde achterste gedeelte verwijderen.
    Kook ze heel kort in gezouten water. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. We gaan ze nog bakken in de pan. Giet af en laat even uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Leg de zalmfilets op een beklede bakplaat, kruid met peper en zout.
    Bak deze mooi gaar in de oven. Reken op zo'n 12 a 15min afhankelijk van de grote van de stukken zalm.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Trek in kleinere stukken met een vork en giet er een beetje citroensap over.
  • Verhit een ruime pan met wat olijfolie of klontje boter.
    Snij de asperges in kleinere stukken. Begin met de witte asperges eerst te bakken. Doe er dan de groene asperges bij. Kruid ze ondertussen met peper en zout. Bak ze beetgaar.
  • Doe ondertussen de couscous in een mengkom.
    Meng zo'n 3el olijfolie met het sap van halve citroen, honing, peper en zout. Giet dit over de couscous.
    Doe er de gebakken asperges bij samen met de fijngehakte peterselie.
    Snij de lente-ui fijn en voeg toe aan de salade.
  • Doe opnieuw wat olijfolie in de pan waarin je de asperges hebt gebakken (hoef je niet proper te maken). Doe er de spinazie in en bak deze kort tot deze helemaal geslonken is.
    TIP! Alvorens je deze bakt, kan je de spinazie nog wat fijner hakken.
    Voeg de spinazie toe aan de salade samen met de stukjes zalm. Meng nog even kort.
    Je kan deze nu direct serveren.
    Of je kan deze ook afdekken en in de koelkast bewaren om later op te eten.
    Smakelijk
    Serveertip! Heel lekker om er bij het serveren burrata over te verdelen.
Trefwoord asperges, couscous, doordeweeks recept, gezond recept, groene asperges, parelcouscous, snel klaar, weekmenu, witte asperges, zalm